SPEKTAKL U OPATIJI – JESUS CHRIST SUPERSTAR ODUŠEVIO

28. lipnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

65650634_3437259106299886_973622283744575488_nOPATIJA – Jedino što se može reći je: neka bude žao svima koji jučer nisu bili u Opatiji i prisustvovali senzacionalnoj izvedbi popularne rock opere Jesus Christ Superstar koja se održala na Ljetnoj pozornici u organizaciji Festivala Opatija.

Rock opere Jesus Christ Superstar Zagrebačkog gradskog kazališta “Komedija” oduševila je prepunu Ljetnu pozornicu, a na početku je okupljene pozdravio ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i zahvalio se Gradu Opatija i Gradu Zagrebu na sponzoriranju programa te prepustio publiku Zagrebačkom gradskom kazalištu “Komedija”, a publika je imala što vidjeti – događaj za pamćenje!

Jesus Christ Superstar raskošni je broadwayski klasik skladatelja Andrewa Lloyda Webbera i tekstopisca Tima Ricea i jedno od najpoznatijih i najkvalitetnijih suvremenih glazbeno-scenskih djela koje je dosad prikazano u više od dvadeset zemalja svijeta. Mjuzikl koji je zbog kontroverznog dovođenja u pitanje Isusova božanskog podrijetla i pokušaja rehabilitacije Judine izdaje podijelio vjerske skupine ali i osvojio prvo Broadway a potom i West End, donosi priču o posljednjih sedam dana Isusova života ispričanih iz perspektive Jude.

Mjuzikl se izvodio na engleskom jeziku, bez prijevoda. Režiju potpisuje Damir Lončar, koreografiju Leo Mujić, a orkestrom Kazališta Komedija ravna maestro Dinko Appelt. Ulogu Jesusa igra Đani Stipaničev, Judu Fabijan Pavao Medvešek, Mary Magdalene je Renata Sabljak, Kralja Heroda igra Jacques Houdek, Petar je Dino Antonić, a Dražen Bratulić Poncije Pilat.

(Zlatko M.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone