SENJ – Rukavina potpisao Ugovor o dogradnji vrtića vrijedan 5.5 milijuna kuna

24. prosinca 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

senj rukavinaSENJ – Gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina potpisao je u hotelu Sheraton u Zagrebu Ugovor o dogradnji dječjeg vrtića u Senju s Matildom Copić, ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

“Grad Senj će, kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., tip operacije 7.4.1 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, u provedbi mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ i podmjere 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, projektom dogradnje postojeće zgrade dječjeg vrtića „Travica“ u Senju povećati kapacitet vrtića za 32 djece. Prema projektu, nadogradit će se 4 nove prostorije – 2 jasličke i 2 vrtićke s pripadajućim popratnim sadržajima za ukupno 64 djece, a u tu svrhu srušit će se 2 postojeće (1 jaslička i 1 vrtićka). Također će se izgraditi i opremiti popratne prostorije za zaposlene. Planira se zapošljavanje četiri odgajatelja/ica, 1 pomoćnog kuhinjskog radnika te 1 spremačice, što odgovara Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe”, naveo je Rukavina.

Ovim će projektom Grad Senj doprinijeti unapređenju kvalitete života lokalnog stanovništva kroz poboljšanje usluge pedagoškog odgoja i obrazovanja na području Grada Senja, povećati kapacitet postojeće zgrade dječjeg vrtića sukladno Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe te smanjiti nezaposlenost na području grada Senja. Ukupan iznos projekta je 6.377.891,25 kn, u čemu Ministarstvo poljoprivrede u navedenoj mjeri podupire projekt 90%, tj. s 5.564.872,13 kn, a Grad Senj vlastitim proračunskim sredstvima sudjeluje s 813.019,12 kn. Uz ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, potpisivanju su također nazočili predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone