SENJ – ODRŽANA JAVNA TRIBINA: SMANJIMO SMEĆE

6. rujna 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
NASL

SENJ – Otpad je sve veći problem, pa tako i na području Senja. Posebno je “na udaru” područje oko Senja gdje vjetar raznosi otpad i okoliš je često zatrpan plastičnim vrećicama. Stoga je tema nedavno održane tribine u Senju više nego zanimljiva. Tribina, „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“ govorila je o gospodarenja otpadom u suradnji s Udrugom za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja “Eko-Zadar” i predstavnicima Gradskog komunalnog društva Senj.

Javna tribina jedna je od 11 aktivnosti projekta „Smanjimo smeće, ne bacajmo otpad u iste vreće“, a koji se provodi u sklopu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 304.899,25 kn, od čega bespovratna sredstva EU iznose 85 %. Nositelj projekta je Grad Senj, a Grad Novalja i Općina Perušić su sunositelji aktivnosti.

Glavne teme tribine bile su izgraditi svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom i o važnosti prijelaza na kružno gospodarstvo te sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Moglo se čuti i da je glavni cilj projekta općenito doprinijeti povećanoj stopi odvojenog prikupljanja otpada te smanjenju ukupne količine komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone