SELCE – Hrvatska mreža zdravih gradova posjetili Selce

28. listopada 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

selceSELCE – Više od 30 predstavnica i predstavnika gradova i županija udruženih u Hrvatsku mrežu zdravih gradova, posjetili su Selce, točnije Polikliniku Terme Selce, u sklopu 23. Jesenskog poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova. Delegaciju je predvodio socijalni pedagog defektolog, Nikica Sečen, pokretač inicijative ‘Zdravi grad – Grad Crikvenica’.

Prim. Vlasta Brozičević, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatolog, prezentirala je 30 – godišnji rad Poliklinike Terme u vidu brojnih javnih zdravstvenih inicijativa i projekata u lokalnoj zajednici, iniciranih iz Poliklinike Terme , a kojima se sustavno nastoji potaknuti prevencija i briga svih dobnih skupina stanovnika o zaštiti vlastitog zdravlja.

Milenijska fotografija ‘Galeba’ Nenada Reberšaka s 3000 sudionika, brendiranje crikveničke ‘Šetnice zdravlja’, projekti ‘Crikvenica- Zdravi grad’, do najaktualnijeg- prošlogodišnje globalne inicijative ‘Stretch your body, to move your mind’, pokrenute u sklopu European Entrepreneurship Week- a, koju su podržali brojni hrvatski i strani vrhunski sportaši i olimpijci, samo su dio nastojanja da se još jednom naglasak stavi na važnost odabira zdravog životnog puta.

Tijekom predavanja istaknuta je i važnost trajne dobre suradnje s Gradom Crikvenica, kao ključne u mogućnosti da zažive ovakve i slične inicijative, a još je jednom predstavljen i globalni brend Poliklinike Terme Selce- EKO fizikalna medicina, zaštićeno intelektualno vlasništvo.

Tijekom radnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova , prim. V. Brozičević je pokrenula inicijativu i pozvala predstavnike da se u suradnji s Poliklinikom Terme Selce pokrene nacionalna briga za zdravlje lokomotornog sustava građana, s 2 minute vježbe u školama, na radnim mjestima.
(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone