Rivijera Crikvenica dočekala najveselije razdoblje u godini – POČELE „MAŠKARE 2024.“

17. siječnja 2024. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
CRiKVENIcA – Zaljubljenici maškara došli su na svoje! Rivijera Crikvenica postala je centar maškaranih zbivanja. 13. siječnja su maškare preuzele vlast, a prvo druženje tradicionalno je održano u Matkovićima, gdje su ugošćene maškarane grupe s područja Rivijere i okolice.

U subotu, 20. siječnja, domaćin maškaranog druženja u poslijepodnevnim satima je Udruga za očuvanje narodnih običaja „Duga“, a 27. siječnja temperaturu u šatoru na glavnom gradskom trgu će povećati nastupi glazbenih sastava „Grooversi“ i „Fortunal“ od 21 sat.

Ono što se svake godine čeka s nestrpljenjem jesu dvije povorke – Dječja i Velika – koje će se održati u nedjelju, 28. siječnja – Dječja s početkom u 11, a Velika u 14 sati. Nakon održanih povorki, zabava se seli u maškarani šator uz nastupe glazbenih sastava „Koktelsi“ i „Point“.

U subotu, 3. veljače, u 16 sati, u šatoru će se održati „Maškarani pikado turnir“, za večernju zabavu pobrinut će se Jole i glazbeni sastav „Trend“, a ne propustite ni sam čin krštenja mesopusta.
Mislili smo i na naše najmlađe te smo tijekom „Maškara 2024.“ za njih i njihovu pratnju pripremili čajanku, tobolu i animaciju u nedjelju, 4. veljače.
Osnovna škola Zvonka Cara će 7. veljače biti domaćin događanja naziva „Čakavsko maškarano zapolne“ s početkom u 17 sati. Pridite i čujte lipe domaće besedi!
Posljednja subota maškaranih aktivnosti, 10. veljače, donosi nam u jutarnjim satima Maškaranu šetnju po Ljubavnoj cestici, a u poslijepodnevnim druženje u Gornjem kraju.
Na čistu srijedu, 14. veljače, ne propustite čitanje šentence u 16 sati u centru grada, osudu Meriku te spaljivanje tog krivca za sve loše u protekloj godini.

Kako bi vrijeme između dvaju vikenda prošlo što brže i veselije, pobrinuli su se i ugostitelji, trgovci, kozmetičari i frizeri s crikveničkoga područja, koji će i ove godine biti zaslužni za osmijehe na mnogim licima. Naime, u sklopu “Vesele maškarane škrinjice”, mogu se iskoristiti brojne pogodnosti i popusti, kao što su 10 % popusta za maškarane goste ili treće besplatne frizure istoj mušteriji tijekom maškaranoga razdoblja.
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone