RIJEKA USKORO TRAJEKTOM POVEZANA S OTOKOM CRESOM?

RIJEKA / OTOK CRES – Već pet godina iz Rijeke nema trajekta, no to bi se moglo promijeniti. Kako se doznaje, sve zaslugom brodara iz Italije koji vidi poslovnu priliku na Kvarneru.  

“Iz talijanske Messine, krenuo je brod Giuseppe Franza, brodara Caronte & Tourist, a njegov dolazak u Rijeku očekuje se u subotu oko 8 sati. Iz neslužbenih izvora saznali smo da će brod biti angažiran na liniji između Rijeke i Porozine na 2 mjeseca, od 15.7. do 15.9.”, navodi Bur.com.hr.

“Za komentar smo zamolili i Agenciju za obalni linijski pomorski promet koja nam je potvrdila da je talijanski brodar podnio zahtjev za održavanje linije bez obveze javne usluge na relaciji Rijeka-Porozina i obratno.

Međutim, još nije ishodio sve suglasnosti i odobrenja, a tek po prikupljanju cjelokupne dokumentacije može se pristupiiti sklapanju ugovora, javljaju iz Agencije”, navodi se.

Drugim riječima moguće je da će brod Giuseppe Franza (114m duljine, 17m širine, za 120 osobnih vozila i 600 putnika) krenuti iz Rijeke. Više: OVDJE

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone