RIJEKA – USKLAĐENJE CIJENA GRADSKIH I PRIVATNIH VRTIĆA

12. lipnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

vrtić djecaRIJEKA – Gradskom vijeću upućen je prijedlog Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Rijeke za pedagošku 2018./2019. godinu, na koji tijekom provedenog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću nije pristigla niti jedna primjedba ili prijedlog.

Prema riječima pročelnice Odjela za odgoj i školstvo Sande Sušanj, prijedlog programa donosi značajnu novost, a to je da će cijena redovitog programa u vrtićima drugih osnivača biti jednaka cijeni u gradskim vrtićima, odnosno 720 kuna mjesečno. Grad Rijeka uplaćivat će privatnim dječjim vrtićima ostatak iznosa do pune mjesečne cijene programa utvrđene u prošloj pedagoškoj godini. Primjena novog načina sufinanciranja započet će 1. siječnja 2019. godine, a do tada će se redoviti program ranog i predškolskog odgoja sufinancirati istim iznosom po djetetu kao u prethodnoj pedagoškoj godini.

Grad Rijeka sufinancirat će roditelje samo ukoliko oba roditelja i dijete imaju prebivalište na području grada Rijeke. U Proračunu Grada Rijeke za 2019. godinu za sufinanciranje predškolske djelatnosti drugih osnivača osigurat će se 6,4 milijuna kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 1,7 milijuna kuna.

„Na ovaj način roditeljima će se pružiti mogućnost izbora dječjeg vrtića, a vrtići drugih osnivača moći će osigurati roditeljima istu cijenu kao i u Dječjem vrtiću Rijeka. Prijedlog ove odluke ide u smjeru povećanja broja djece obuhvaćene predškolskim odgojem. Naime, iako je Grad Rijeka u posljednje vrijeme značajno povećao kapacitete gradskih vrtića, i nakon ovogodišnjih upisa, određeni broj djece ostao je neupisan,“ kazala je pročelnica Sušanj.
(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone