RIJEKA – Projekt „Esimit Europa“ promovira europsku suradnju u sportu, gospodarstvu, diplomaciji i kulturi

7. srpnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

Predsjednik Republike Zoran Milanović, uz prisustvo sadašnjeg i bivšeg riječkog gradonačelnika Marka Filipovića i Vojka Obersnela, primio je Igora Simčiča, voditelja projekta „Esimit Europa“.

Riječ je o projektu koji već 26 godina naglašava europsku ideju zajedništva kroz povezivanje sporta, diplomacije, gospodarstva i kulture. Predsjednik Milanović podržao je projekt „Esimit Europa“ i tako se pridružio drugim europskim čelnicima koji su mu dali potporu.

Predsjednik Milanović primio voditelja projekta Esimit Europa foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta)

Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel također su bili na sastanku kod Predsjednika Republike, budući da je Rijeka od početka podržavala ovaj projekt. Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

Projekt je svjetski prepoznatljiv zahvaljujući brojnim uspjesima sportske jedrilice „Esimit Europa 2“ koja je na natjecanjima jedrila pod europskom zastavom i s međunarodnom europskom posadom te tako širila poruku o uspjesima ujedinjene Europe.

Predsjednik Milanović primio voditelja projekta Esimit Europa foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta)

Voditelj projekta Simčič upoznao je predsjednika Milanovića s dosadašnjim aktivnostima i uspjesima, ali i s planovima razvoja nove jedrilice „Esimit Europa 3“ koja će služiti kao ambasador mira uz potporu Ujedinjenih naroda. Igor Simčić rekao je na sastanku s predsjednikom Milanovićem kako smatra da regate mogu brisati granice i biti simboli povezivanja gradova, nacija i kontinenata, a jedriličarski tim koji se razvio iz projekta simbolizira što sve Europa može postići ako blisko surađuje i teži zajedničkim ciljevima.

(foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone