RIJEKA – Obersnel primio umirovljene riječke odgojitelje i učitelje

4. listopada 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

obersnelRIJEKA – Svjetski dan učitelja obilježava se sa željom šireg javnog prepoznavanja važnosti rada učitelja i odgojitelja u odgojno-obrazovnom sektoru, kao i širenja svijesti o društvenoj funkciji i utjecaju ovog zahtjevnog zanimanja.

Ovom su prilikom gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica gradskog Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj primili i pozdravili sad već bivše zaposlenice i zaposlenike riječkih osnovna škola, Centra za odgoj i obrazovanje te Dječjeg vrtića Rijeka.

Pročelnica Sušanj zahvalila je svima koji su svoj radni vijek s potpunom predanosti posvetili djeci, te kazala kako se prijemom želi u fokus staviti ono što znamo tijekom cijele godine, no nismo uvijek svjesni, a to je važnost rada učitelja, odgajatelja, pedagoga i svih odgojno-obrazovnih radnika. „Nastavnička i odgojiteljska profesija je izazovna te se redovito nalazi pred izazovnim promjenama kurikuluma i društva, a vi ste uz sve poteškoće u svoj dugogodišnji rad uložili maksimalan trud i emocije“, kazala je Sušanj.

Navodeći mnoštvo problema u obrazovnom sustavu koji često proizlaze kao posljedica neadekvatne valorizacije ove profesije, gradonačelnik Obersnel je sugerirao kako se poštovanje i dostojanstvo ljudi koji su svoje živote posvetili mladima s vremenom gubi. „Posao u obrazovanju je jako odgovoran, ali iz vlastitih iskustava mogu reći da je i jako lijep, a nadam se da će vam u uspomeni ostati zadovoljstvo i smiješak kojih ste pružili svima od vrtićke pa do studentske dobi“, zaključio je Obersnel i gostima zaželio dugu i zdravu mirovinu.

U sklopu prigodnog programa, novim umirovljenicama i umirovljenicima uručene su zahvalnice te primjerci knjige Miše Cvijanovića „Đir po Korzu“, uz nastup Vokalnog sastava OŠ Podmurvice.

Gradu se na ustrajnom održavanju tradicije prijema u ime okupljenih zahvalila Ivanka Knez, bivša ravnateljica OŠ Kantrida. „Ovaj poziv je težak, živi se 24 sata dnevno preko 40 godina, i to uz konstantnu izloženost pritiscima roditelja, djece, osnivača, ministarstva, a učitelj ostaje učitelj i u mirovini koju ćemo preživjeti jer smo skromni, žilavi i kreativni“, kazala je Knez, te apelirala na potrebu za većim ulaganjima u škole, školsku opremu i ljude, budući da oni moraju biti na prvom mjestu. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone