RIJEKA – Kuglice dobrih želja za sportaše s invaliditetom

28. studenog 2017. | Kategorija: Bijela kronika

giving srce pomoć humanoBIJELA KRONIKA – U sklopu humanitarne akcije „Kuglice dobrih želja“ na Korzu će se 30. studenog i 1. prosinca građani moći kupiti kuglicu za kićenje bora, u nju napisati svoju božićnu poruku ili želju te je objesiti na bor na Korzu. Svojom kupnjom kuglice sudjelovat će u prikupljanju sredstava za nabavku sportske opreme za sportaše s invaliditetom.

„Kuglice dobrih želja“ nastavak su prošlogodišnje, izuzetno uspješne akcije „Rijeka dobrih želja“, koju su pokrenule studentice Karla Pavlović i Lea Radošević s riječkog Odjela za biotehnologiju. Zahvalivši se studenticama na inicijativi, gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio uvjerenje da će se i ove godine velik broj građana odazvati humanitarnoj akciji koja se organizira u sklopu Rijeka Adventa.

„S obzirom na to da su za istu svrhu – nabavku specifične sportske opreme – namijenjena i sredstva Humanitarnog karnevalskog bala, vjerujem da ćemo uspjeti skupiti značajan iznos za vrlo uspješne riječke sportaše s invaliditetom,“ kazao je gradonačelnik Obersnel, istaknuvši kako se od studentske humanitarne akcije „Lampioni dobrih želja“ odustalo zbog sigurnosnih razloga.

Inicijatorica akcije Karla Pavlović istaknula je kako su ove godine studenti-volonteri pripremili za prodaju 500-tinjak kuglica, više nego protekle godine, budući da je odaziv građana na prvu humanitarnu akciju bio izniman. Luka Dobrović, tajnik Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke, zahvalio se studentima i Gradu Rijeci što će u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji darivati upravo sportaše s invaliditetom te izrazio zadovoljstvo što sa Savezom surađuje sve veći broj volontera – učenika srednjih škola i studenata.

Građani će tako tijekom akcije na kućici na Korzu (ispred bivše zgrade pošte) moći donirati 20 kuna, zauzvrat će dobiti praznu kuglicu u koju će moći napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu i objesiti na bor na Korzu.

Prodaja kuglica na štandu bit će organizirana u četvrtak i petak, 30. studenog i 1. prosinca od 9 do 19 sati, a od 16 do 19 sati građani će moći uz pomoć dizalice kuglice postaviti i na više grane gradskog bora.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone