RIJEKA - Izložba Barbare Cetina

20. lipnja 2020. | Kategorija: Kultura

news vijestiRIJEKA – Jučer je u organizaciji HDLU-a Rijeka Galerija Juraj Klović ugostila otvorenje izložbe MEMORABILIJE autorice Barbare Cetina. Višestruko nagrađivana umjetnica predstavila je radove iz svoje recentne faze, a jedinstveni pristup umjetničkom stvaralaštvu oduševio je uistinu brojne posjetitelje.

Cetina je predstavila obične predmete na vrlo neobičan način koji u percipiranju umjetničkih djela uključuju različita osjetila. Naime, stvarajući svoje slike umjetnica koristi mirisne vrećice čaja, pigmentirane stranice starih knjiga, zrnca soli… Stoga, može se reći kako je ova izložba kompletan doživljaj za sva osjetila! 

Izložbu je otvorio Eugen Borkovsky, kustos izložbe, koji je istaknuo kako Cetina predstavlja objekte sazdane od odbačenih predmeta i s njima se poigrava te na taj način sebi i drugima priređuje iznenađenja. Također, napomenuo je kako se ovim izložbenim projektom potvrđuje da u suvremenoj umjetnosti tehnologija i materijal ne određuju status djela.

Izložba se može razgledati do 02. srpnja u Galeriji Juraj Klović na adresi Verdijeva 19 b svakog dana od 10.00 do 13.00 sati. 

 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone