REKORDER: VOZIO SA 2,12 g/kg ALKOHOLA U KRVI

10. prosinca 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

trafic auti gužva prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 18 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Teže je ozlijeđen 21-godišnji vozač marke Renault, riječkih registracijskih oznaka koji je iza ponoći 9. prosinca na području Opatije izazvao prometnu nesreću te vozilom udario u uzdignuti ivičnjak nogostupa, stablo i nosač prometnog znaka. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 22-godišnji putnik u spomenutom vozilu.

U istom razdoblju u počinjenju prometnih prekršaja zatečeno je više vozača, od kojih izdvajamo vozače koji su vozilima upravljali pod utjecajem alkohola te su zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržani u službenim prostorijama policije. Tako je u noći 9. prosinca na auto cesti A6 zaustavljen 38-godišnji vozač osobnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka s koncentracijom alkohola od 1,60 g/kg te s važećom zabranom upravljanja vozilom „B“ kategorije. U ranim jutarnjim satima istog dana na području Dramlja zatečen je 35-godišnji vozač osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,59 g/kg. Navečer, oko 21.30 sati na području Ravne Gore policija je uočila osobno vozilo, delničkih registracijskih oznaka koje je krivudalo kolnikom. Vozač ovog vozila oglušio se na znakove policije za zaustavljanje, a nakon što je zaustavljen utvrđeno je kako je riječ o 54-godišnjaku s koncentracijom alkohola od 2,12 g/kg. Tijekom postupanja policije vrijeđao je policijske službenike radi čega je osim za prometne prekršaje, prekršajno prijavljen i temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Noćas je u Ulici Riva u Rijeci policija zatekla i u službene prostorije privela 30-godišnjaka koji je osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka upravljao pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg, krećući se u zabranjenom smjeru spomenute ulice.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone