REKORDER VIKENDA: IMAO 2,64 g/kg

2. siječnja 2019. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Prošlog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 44 prometnih nesreća, od kojih su četiri teže, a 40 lakše nesreće. U nesrećama su tri osobe teže, devet ih je lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 314.300 kuna.

U nesrećama su sudjelovala dva strana državljanina, četiri pješaka te pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano 335 vozača, od kojih je kod 37 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok su dva vozača odbila alkotestiranje. Od spomenutih vozača, njih 17 je iznad 35 godina života, 12 ih je u skupini između 18 i 25 godina života, a 11 u kategoriji u dobi između 25 i 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 39-godišnjem vozaču osobnog vozila marke VW Golf u Bribiru. Policija ga je zatekla u ponedjeljak, 31. prosinca oko 1 sat kako upravlja vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,64 g/kg. Pritom je utvrđeno da je upravljao nerigistriranim vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, zatim nije koristio sigurnosni pojas te sa sobom nije imao vozačku dozvolu niti osobne isprave.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone