RADE SE REKORDI – PROGRAMI U GERVAISU IZVRSNO PRIHVAĆENI

19. svibnja 2017. | Kategorija: Kultura

DSC_0146-(640x427)KULTURA / OPATIJA – Pokazatelji za prvih 15 dana rada centra Gervais u Opatiji, koje su medijima prezentirali u Festivalu Opatija, ustanovi koja upravlja centrom, pokazuju izvrsne rezultate. Naime, od otvaranja centra 28. travnja on je izvrsno prihvaćen od strane publike, kao što su izvrsno prihvaćena i dosadašnja događanja organizirana u njegovim prostorima.

“Na dosadašnja 3 koncerta održana u velikoj dvorani – dva gala koncerta operne dive Natalije Ushakove, maestra Marca Boemija, uz tonove orkestra Opere HNK ‘Ivana pl Zajca’ te na koncertu Elvisa Stanića i Opatijskog komornog orkestra – bilo je 1.229 posjetitelja. Dvije kazališne predstave za odrasle „Ustav RH“ i „Parovi“ i dvije za djecu „Hrabri mornar“ i „Aladdin“ posjetilo je 1.048 ljudi, a na filmske projekcije pogledalo je 232 ljudi”, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, ustanove koja upravlja centrom.

U samo prvih 15 dana programe u velikoj dvorani posjetilo je 2.509 osoba, čemu možemo pridodati još 300 djece koja su u velikoj dvorani obilježila Dan opatijske osnovne škole.

Velika dvorana uredno rasprodana

“Ovi podaci pokazuju da je velika dvorana više puta bila posve popunjena i da je opatijska publika objeručke prihvatila novi prostor i, što je najvažnije, ponuđeni program osmišljen da bude raznovrstan i po principu ‘za svakoga ponešto’. Također već sada možemo isto reći i za ostale programe koji slijede u velikoj dvorani, jer su već sada posve rasprodani ili pred rasprodajom koncert Četiri tenora i predstava „Kauboji“ koji slijede”, rekao je Gigante Dešković.

Izvrsna posjećenost i u klubu

Dosadašnji program u klupskom prostoru u prizemlju Gervaisa – koncert Vatre, Hladnog piva i noći posvećene opatijskim diskotekama – također je izvrsno posjećen i tokom sva tri događanja je prostor bio do zadnjeg mjesta ispunjen s ukupno više tisuća posjetitelja. A puni klub se očekuje i ovog vikenda s Halidom Bešlićem.

“Sve to znači da je u svega 15 dana na programima u prostorima centra bilo više od 5.000 posjetitelja što je izvanredan broj i nadilazi najoptimističnija očekivanja”, zaključio je Gigante Dešković.

(M.M.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone