PRVI PARK ZA PSE U RIJECI

6. srpnja 2014. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

psiRIJEKA – U Ulici Petra Kobeka u Škurinjskoj dragi uređen je prvi park za pse na području grada Rijeke. Park je osmišljen na način da se travnata površina ogradila mrežastom ogradom, na ulazu su postavljena dupla vrata s predprostorom u kojem se psu skida povodnik te ga se pušta u park. Na ulaznim vratima je postavlja natpisna tabla s pravilima ponašanja namijenjena vlasnicima pasa.
Pravila ponašanja kreirana su prema uputama udruga za zaštitu životinja i prema prijedlozima koje su građani uputili u okviru e-konzultacije o kućnim ljubimcima tijekom svibnja.

Park je opremljen klupama za vlasnike pasa, parkovnim košaricama i kutijama s vrećicama za pseći izmet, obzirom da su vlasnici dužni pokupiti izmet iza svog psa. Troškovi uređenja ovog parka za pse iznose 80.000,00 kn.

Također, u izradi je projekt rekreacijske zone na Podvežici u okviru koje će se urediti još jedan park za pse te koja će se osim toga sastojati od boćališnog igrališta s klupskim prostorijama i manjim ugostiteljskim objektom i dječjim igralištem na prvoj etaži. Uz navedeno, kako su građani zatražili putem E-konzultacije, na plaži za pse na Pećinama, 17. lipnja postavljena je ograda koja osigurava da psi s plaže ne istrče na cestu iznad plaže. E-konzultacija o kućnim ljubimcima koja je provedena u svibnju ove godine okupila je velik broj sudionika.

Na stranici e-konzultacije o Propisima, parkovima i istrčavalištima za pse ukupno je zabilježeno 2144 posjeta, a svojim se komentarima i ispunjavanjem ankete u konzultaciju uključilo 538 osoba. Takav odaziv potvrdio je da tema kućnih ljubimaca budi velik interes javnosti, a gradske službe prihvatile su velik broj pristiglih prijedloga i u kratkom roku odgovorile na zahtjeve vlasnika pasa postavljanjem spomenute zaštitne ograde na plaži na Pećinama te uređenjem parka za pse u Škurinjskoj dragi. (kv/rijeka.hr)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone