PROTIV POVEĆANJA KOMUNALNE NAKNADE U OPĆINI VIŠKOVO

29. studenog 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Viškovo

Viškovo

VIŠKOVO: “SDP-ova načelnica Sanja Udović želi svima povisiti komunalnu naknadu za 20%, a nekim poslovnim subjektima za 30%”. Mi se tome protivimo”, navode Vedrana Janeš i Edin Ajanović iz Živog zida.

“Načelnica Sanja Udović, nema niti jednu osnovu za podizanje komunalne naknade, štoviše umjesto da komunalni standard u našoj općini raste, on u našoj općini pada, a s obzirom da smo jedna od rijetkih općina bez kanalizacije, trotoara, uređenih cesta i ostale komunalne infrastrukture bespredmetno je uopće i govoriti o nekakvom standardu, ali ipak, cijena tih usluga govore da mještani Viškova uživaju u komunalnom nadstandardu, a ne u stvarnosti i komunalnom rasulu”, ističu.

“Naš cilj je:
1.Da se vrijednost boda ne mijenja te da isti ostane na istoj razini.
2.S obzirom da smo svi u Općini svrstani u 3 kategoriju, što je protuzakonito, tražimo da se 3 zona kategorizira sukladno razvijenosti i uređenosti. Čl. 96. St. 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu govori da se područja zona u JLS-u u kojima se naplaćuje komunalna naknada određuju obzirom na uređenost i opremljenost područja komunalnom infrastrukturom. Razina infrastrukturne opremljenosti nije ista te se opremljenost mjesta Viškovo bitno razlikuje od područja naselja Garića, Saršona, Kudelja, Kosi, Marčelji, etc.
3.Tražimo da se područje Marčelja oslobodi komunalne naknade sve dok Marišćina radi. Naime, Marčeljcima je pala vrijednost nekretnina upravo zbog CGO-a, dok se sustavno istim ugrožava njihovo zdravlje.
4.Predloženi koeficijenti namjene za poslovne prostore nisu ujednačeni te se tako stvara nepotrebna razlika što je neprihvatljivo, te stoga tražimo ujednačavanja koeficijenta namjene za sve poslovne prostore.
5.Novi prijedlog da se umjesto tromjesečnog plaćanja komunalnog doprinosa obračunava mjesečno, smatramo nepotrebnim i neprihvatljivim, jer to stvara nepotreban trošak prilikom uplate te smatramo da treba ostati po važećoj odluci i tromjesečnom obračunu”, zaključuju.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone