PROLJTNI KUP GALEBA U ZNAKU BURE

15. travnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
kostrena jedrenjeKOSTRENA – Završio je Proljetni kup Galeba koji se ovog vikenda održavao u Kostreni. Na tradicionalnoj dvodnevnoj regati za klase Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i klasu Šljuka sudjelovale su 53 jedrilice među kojima su uobičajeno najbrojniji bili Optimisti i Laseri 4.7.
 
Prvog dana uspješno su odjedrena 2 plova po buri koja je na mahove dostizala do 25 čvorova što je ipak bilo prejako za Šljuke koje u skladu s pravilima klase u takvim uvjetima nisu niti startale.
 
Drugog dana natjecanja vjetar je bio ipak nešto slabiji i dostizao jačinu od 20 čvorova te pred sam završetak jedrenje dizao je ponovno na 25 čvorova, no ipak su sve klase uspjele odjedriti 3 plova. Među 29 Optimista nakon ukupno 5 odvoženih regata u oba dana najbolje se snašla Sara Hruškova iz Slovačke, drugu poziciju zauzela je Adela Rabasova iz Češke dok je treće mjesto zauzeo Galebaš Frane Baršić.
 
U klasi Laser 4.7 pobjedu je odnio Marko Justinić iz Jedriličarskog kluba Punat, drugo mjesto zauzeo je Lukas Morožin iz Jedriličarskog kluba Plav dok je na trećoj poziciji Tea Peteh jedriličarka Jedriličarskog kluba Maestral iz Rovinja. U klasi Laser Radial startala su tri natjecatelja, a pobjedu je odnio još jedan Galebaš Robert Mislej dok je među četiri kostrenske posade u klasi Šljuka najuspješniji bio dvojac Vlado i Bojan Grego.
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone