PREVENTIVNA AKCIJA POLICIJE NA OTOKU KRKU

30. srpnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

krcki most krkOTOK KRK – Policijski službenici Policijske postaje Krk i ovoga ljeta kontinuirano provode preventivne aktivnosti u cilju boljeg informiranja građana i turista o poduzimanju raznih mjera samozaštite od kaznenih djela. Tako su 27. srpnja u vremenu od 10 do 12 sati u Malinskoj organizirali info-punkt na kojem su uz policijsku službenicu za prevenciju, Jasminu Zmajla bili i strani policijski službenici.

Strani turisti, posebice iz Poljske imali su priliku porazgovarati sa poljskim policijskim službenicima Malgorzatom Glube, Pawelom Gardysa i Michelom Kopeć. Osim niza korisnih savjeta i preporuka za sigurno ljeto podijeljeno je i pedesetak letaka s korisnim sadržajima i uputama, koje se odnose na poduzimanje mjera samozaštite kako građani ne bi postali žrtvama kaznenih djela kao što su krađe, ulične prijevare, prijevare na kućnom pragu, provale u motorna vozila i u domove. Ovom prigodom, slovenski policijski službenik, Drago Butara obradovao je i iznenadio slovenske turiste dijeleći im prigodne poklone slovenskoga MUP-a. Slovenski policajac prvi put je u Republici Hrvatskoj u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, a u Policijskoj postaji Krk radi s hrvatskim kolegama policajcima od 17. srpnja i ostaje sve do sredine kolovoza.

Policijska postaja Krk će i u narednom razdoblju provoditi preventivne aktivnosti pa će se tako info-punkt održati 1. kolovoza u Krku u vremenu od 10 do 12 sati.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone