PREDSTAVLJEN PROGRAM DOGAĐANJA KOJIM SE OBILJEŽAVA DAN ŠKOLE, ŽUPE I OPĆINE FUŽINE

2. lipnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

fuzine-jezero-bajer-optimizirano-za-web-ivo-biocina (1)_1600x900FUŽINE – U uredu načelnika Općine Fužine danas je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program događanja povodom Dana Općine, škole i župe Fužine.

Događanja su prezentirali načelnik Općine Fužine David Bregovac i koordinatorica cjelokupne manifestacije Nataša Blažević Starčević.

Načelnik je u uvodu spomenuo da se Dan Općine obilježava 13.6., na blagdan sv. Antona te da će toga dana biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Tradicionalno, na svečanosti će biti dodijeljena općinska priznanja zaslužnim pojedincima a biti će i proglašeni pobjednici foto natječaja koji je raspisan početkom godine. Nagrade će biti dodjeljene temeljem dva kriterija: naj fotografija koja je tu titulu dobila najvećim brojem klikova na općinskoj facebook stranici i naj fotografija koju je odabralo stručno povjerenstvo pod predsjedanjem Arsena Miletića, poznatog riječkog fotografa. Osim protokolarnog i službenog dijela, na svečanosti će nastupiti lokalni izvođači: tamburaška sekcija Zrinski Lič, zbor Vrelo Fužine i učenici Osnovne škole Ivanke Trohar Fužine.

Koordinatorica Blažević Starčević je od mnoštva kulturnih, sportskih, vjerskih i zabavnih sadržaja posebno istaknula one za koje se očekuje dolazak najvećeg broj sudionika i posjetitelja.

Manifestacija počinje u subotu 02. lipnja likovnom kolonijom na Čoki pokraj jezera Bajer. Spomenutu likovnu radionicu na otvorenom organizira Art klub Gorski kotar, s početkom u 10 sati. U petak 8. lipnja u čitaonici u Vratima održat će se promocija knjige „Blaščad“ autorice Zlate Bujan, a u organizaciji udruge „Dr. Franjo Rački“. Subota 9. lipnja popunjena je cjelodnevnim događanjima koja počinju u 9,30 sati vatrogasnim takmičenjima pomlatka i mladeži na nogometnom igralištu u Vratima. Očekuje se dolazak 20 ekipa odnosno 200 sudionika koji će se natjecati u dvije discipline: vježba s brentačama i štafetna utrka na 400 m. U večernjim satima, s početkom u 19 sati, rock bend Art kluba Gorski kotar uvodi nas u rock koncert grupe Vatra. Koncert će se održati na igralištu „pod branom“ s početkom u 21 sat. Ulaz se ne naplaćuje.

Nedjelja 10. lipnja rezervirana je za ribiče, kada Športsko ribolovna udruga Bajer organizira takmičenje u lovu ribe na jezeru Lepenica. Prijave i kotizacija primaju se od 7,30 ujutro, a početak takmičenja je u 10 sati. U isto vrijeme na igralištu „pod branom“ krenut će prva vatrogasna biciklijada.

U ponedjeljak 11. lipnja u goste stiže Gradsko kazalište lutaka predstavom Wanda Lavanda. Organizator se nada da će se priča o jednoj posebnoj ovčici koja traži svoje mjesto pod suncem svidjeti najmlađima i njihovim roditeljima. Predstava počinje u 18 sati u Zadružnom domu Fužine.

U petak 15. lipnja na programu je druženje timova programskog pravca „27 susjedstava“ koji je rađen u sklopu proglašenja Rijeke Europskom prijestolnicom kulture. Tim koji predstavlja našu Općinu, ugostit će ostale kolege iz „susjedstava“ u inicijativi pod nazivom “ Bolje vas našli“. Cilj ovakvih susreta je međusobna komunikacija, upoznavanje i podrška lokalnim manifestacijama. Pridružit će im se i sudionici EPK kampusa koji borave u Fužinama od 10.-16. lipnja, a zabavljat će ih tamburaši Zrinski iz Liča.

U subotu 16. lipnja održava se poznati Fužinarski polumaraton pod nazivom „Tri jezera“. Sudionici će se takmičiti u 3 discipline: dječjoj utrci na 600 m, utrci za građanstvo na 7 km i polumaratonu u duljini od 21 km, kojim su obuhvaćena tri jezera: Bajer, Lepenice i Potkoš. Početak je u 10 sati.

Završetak manifestacije obilježit će se cjelodnevnim gastro-zabavnim druženjem u nedjelju 17. lipnja. Na igralištu „pod branom“, od 9 sati nadalje, udruge će kuhati lovački, gljivarski i ribički kotlić. Oko podne, kada će biti zgotovljene prve porcije započinje zabavni dio, i to tamburašima Zrinskim iz Liča. Oni će svirati do 14 sati, a tijekom poslijepodnevna nastupit će Puhački orkestar Fužine i Art klub Gorski kotar.

Na završetku predstavljanja programa Blažević Starčević podsjetila je da se ovom manifestacijom obilježava i dan župe koja će prigodnim misnim slavljima proslaviti svoj blagdan u crkvi sv. Antona Padovanskog. Također, škola nizom sadržaja proslavlja svoj dan, a središnja svečanost biti će u obliku školske priredbe u Zadružnom domu Fužine, u srijedu 6.lipnja s početkom u 17 sati.
Na kraju konferencije za novinare načelnik Bregovac je naglasio da zbivanja ima mnogo, stoga vjeruje da će svatko pronaći nešto za sebe.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone