POVODOM SVETOG VIDA – otvoren prostor svih monoteističkih religija za djelatnike policije

14. lipnja 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Slika

RIJEKA – U okviru obilježavanja Dana svetog Vida, u Rijeci je svečano obilježen Dan Policijske kapelanije „sv. Vid“ Policijske uprave primorsko-goranske. Tako je u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služena koncelebrirana sveta misa koju je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan, uz generalnog vikara Vojnog ordinarijata don Marka Medu i  policijske i vojne kapelane te ostale svećenike.
 
Misi je nazočio načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima, djelatnici MUP-a i Vojnog ordinarijata, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske te drugi vjernici.
U propovijedi je vojni biskup Jure Bogdan istaknuo povjesnicu o svecu i mučeniku svetom Vidu, ali i naglasio važnost zajedništva kršćana i istinske vjere, kako iz vremena življenja svetog Vida po legendi, tako i danas, koje bi trebalo biti uzorom svakom vjerniku i čovjeku dobre volje. Za vrijeme služenja mise prinosili su se i simbolični darovi: zastava RH i policije, hostija, voda i vino. Na svetoj misi sudjelovala je i Klapa “Sveti Matej” iz Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske koja je glazbom uveličala obilježavanje zaštitnika Kapelanije.
 
Na kraju svečanog slavlja monsinjor Jure Bogdan čestitao je svim prisutnima i građanima Rijeke dan zaštitnika grada svetog Vida sa željom da ih njegov zagovor prati u svim djelima.
 
Tijekom proslave policijske kapelanije otvoren je i molitveni prostor za djelatnike ove Policijske uprave svih monoteističkih religija i za ostale djelatnike koji u ovom prostoru mogu pronaći mjesto za razmišljanje i sabranost, a isto je i blagoslovio vojni ordinarij, monsinjor Jure Bogdan. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone