POVJERENSTVO ZA PROCJENU UTJECAJA NA OKOLIŠ: PLUTAJUĆI LNG TERMINAL NA KRKU NIJE ŠTETAN!

8. ožujka 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

lng omišaljOTOK KRK – Od 16 članova povjerenstva protiv plutajućeg LNG terminala glasali su samo predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije! Svi drugi naglasili su da je utjecaj na okoliš apsolutno prihvatljiv i politika instrumentalizira dio javnosti, jer nema niti jedne ekološke studije relevantnih stručnjaka koja pokazuje da je plutajući LNG terminal toliko štetan kako tvrde predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije.  Ukratko, Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš velikom većinom je odlučilo: Plutajući LNG terminal na Krku je sasvim prihvatljiv za okoliš! Također su predložene i dopune studija utjecaja na okoliš kako bi stvar bila još jasnija.

Neformalno se moglo čuti da  političari s Kvarnera instrumentaliziraju temu za vlastitu reklamu. “Isključivo iz političkih razloga se protive plutajućem LNG terminalu. Na Kvarneru postoje prave ekološke tempirane bombe, ali o njima ne govore. Srećom, struka je ipak jedno, a politikanstvo drugo – navodili su.

Predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije nisu se dali smesti i ponavljali su svoje stavove da je plutajući LNG terminal nesusklađen s prostornim planovima. Također su tvrdili da je ekološki štetan i ekonomski vrlo upitan. Bilo je još protivnika odluke. Ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša i energetike prosvjedovalo je desetak članova Zelene akcije, a pridružio im se i saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone