POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI PODRUČNOG DJEČJEG VRTIĆA U MARČELJIMA

13. ožujka 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

vrtić djecaVIŠKOVO / MARČELJI – U prostorijama Dječjeg vrtića Viškovo potpisan je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji Područnog vrtića u Marčeljima. Riječ je o podružnici Dječjeg vrtića Viškovo koji će biti izgrađen u neposrednoj blizini stare škole u Marčeljima. „Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku za 2018-u godinu, po prirodnom prirastu Općina Viškovo je na drugom mjestu od svih hrvatskih općina te predstavljamo svijetlu točku aktualne demografske situacije u Republici Hrvatskoj. Budući da broj djece i mladih obitelji na Viškovu konstantno raste, izgradnja novih vrtićkih kapaciteta nam je visoko na listi prioriteta.

Izuzetno nam je drago da smo projekt uspješno prijavili u sklopu operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine. Projekt izgradnje vrijedan je nešto manje od 6,2 milijuna kuna, a Općini Viškovo je odobreno gotovo 3,7 milijuna kuna sufinanciranja putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Dodatnih 350 tisuća kuna uložit ćemo u opremanje i uređenje okoliša vrtića. Ono što je posebno važno u ovom projektu jest da ćemo funkcije kao što su predškolski odgoj dislocirati iz središta Viškova jer ćemo u područnom vrtiću  omogućiti smještaj za 50-ero djece u naselju Marčelji. Cilj nam je i druga naselja pokriti mrežom područnih vrtića te se nadamo novim natječajima koji će nam olakšati ostvarenje tog cilja“, istaknula je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Na javnom natječaju, posao rekonstrukcije postojeće zgrade koja će za otprilike godinu dana postati Područni vrtić Marčelji, dobila je tvrtka MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća. „Hvala Općini Viškovo što smo nam ukazali povjerenje. Imamo dovoljno kapaciteta da ovaj vrtić izgradimo kvalitetno i u ugovorenom roku. Već imamo iskustva s izgradnjom objekata predškolskog odgoja te sam uvjeren da ćemo na zadovoljstvo svih strana posao odraditi možda i prije ugovorenog roka od 320 kalendarskih dana“, rekao je direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić. Ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić rekla je kako joj je drago što su i stručne službe vrtića bile uključene u ovaj projekt od samog početka te su aktivno sudjelovale u osmišljavanju sadržaja kako objekta, tako i vanjskog dijela budućega Područnog vrtića.

U pogledu povećanja vrtićkih kapaciteta, važno je napomenuti da je, osim navedenog projekta, u tijeku izrada projektne dokumentacije za novi vrtić i jaslice koji će se nalaziti neposredno uz postojeći dječji vrtić. Time će se značajno unaprijediti kapaciteti vrtića u Viškovu i olakšati svakodnevni život i rad brojnim roditeljima s viškovskog područja. Ovaj je projekt također prepoznat od strane države pa će izradu projekte dokumentacije s 200 tisuća kuna sufinancirati  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone