POROPAT: ČORDAŠEV I MILINOVIĆ POZIVAJU OSTALE VIJEĆNIKE NA NERAD

2. listopada 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Andrej Poropat (HNS)

Andrej Poropat (HNS)

RIJEKA – Predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat na izvanrednoj konferenciji za novinare komentirao je događanja oko posljednje sjednice Gradskog vijeća.

Poropat je ocijenio tužnim činjenicu da dio vijećnika iz stranaka koje u Gradskom vijeću čine većinu dva puta zaredom onemogućuje održavanje sjednice, premda bez obzira na temu, imaju pravo glasovati kako žele.

„Nakon što je dio vijećnika oporbe na sjednici u četvrtak opravdao svoj izostanak i napustio sjednicu, dvoje njih je, bez ikakvog plana i cilja, samo zato jer su vidjeli da to mogu, nagovorilo preostale vijećnike da napuste vijećnicu i bojkotiraju rad Vijeća. Onda, pretpostavljam, dolazi do panike, kako će taj svoj čin opravdati građanima, pa se kao razlog izmišlja Energo, točka koja se nalazi na 21. mjestu dnevnog reda,“ kazao je Poropat, istaknuvši kako je protivljenje davanju suglasnosti za zaduženje Energa legitiman čin, no upitao se zašto vijećnici nisu ostali na sjednici i glasovali protiv davanja suglasnosti.

Predsjednik Gradskog vijeća prozvao je vijećnika Josipa Kukuljana što ne želi glasovati o točki posvećenoj zaduženju Energa, iako godinama zagovara pravedniji odnos Energa prema korisnicima. Odgovarajući na novinarsko pitanje koja su to dva vijećnika koji su nagovarali ostale da napuste sjednicu, Poropat je kazao da se radi o Tihomiru Čordaševu i Ivoni Milinović, ocijenivši kako ovo dvoje vijećnika kontinuirano preko društvenih mreža poziva ostale vijećnike na nerad.

Također, dodao je kako vijećnici ne samo da su u četvrtak prekinuli sjednicu, već nisu došli niti na zakazanu sjednicu u subotu te ocijenio kako su opravdanje o izostanku poslali samo zato da bi im bile isplaćene naknade za rad u Vijeću, iako su pritom sjedili u obližnjem ugostiteljskom objektu.

„Moja procjena je da će odgovornost kod velike većine vijećnika prevladati i da će Vijeće nastaviti s radom. Ovo nije nikakav planirani, ciljani potez, nego nečiji hir,“ kazao je Poropat, pozvavši one koji sebe smatraju odgovornim i ozbiljnim vijećnicima da ne podliježu pritiscima i ucjenama pojedinaca.

„Ne bih rekao da su svi oporbeni vijećnici koji su se ispričali ujedno i bojkotirali sjednicu. Vjerujem da je jedan dio njih imao opravdane razloge, samom činjenicom da je sjednica sazvana u subotu u 19 sati,“ kazao je Poropat, istaknuvši kako se točno može ocijeniti da su sjednicu bojkotirali oni vijećnici koji su sjedili u ugostiteljskom objektu te dodao kako smatra da vijećnici Liste za Rijeku nisu bojkotirali sjednicu.

Istaknuo je kako je, pokaže li se da zbog njega Gradsko vijeće ne može nastaviti s radom, spreman dati ostavku te da je apsolutno spreman i za eventualne nove izbore za Gradsko vijeće, izrazivši pritom sumnju da bi novi izborni rezultat polučio drugačije odnose u Gradskom vijeću.

Ujedno je najavio kako će krajem ovog tjedna sazvati sastanak predsjednika klubova stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću, kako bi se razgovorom probalo doći do rješenja. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone