POLICIJA OSTALA ZATEČENA – VOZIO JE AUTOMOBIL I RUČNU BOMBU

3. prosinca 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

bombe_1_4NOVI VINODOLSKI – Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Spomenutoga je prekjučer poslije podne u prometu u Novom Vinodolskom zaustavila policija. U vozilu kojim je upravljao neovlašteno je posjedovao ručnu bombu M-75, bez eksploziva i upaljača te je priveden u službene prostorije policije. Tijekom kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeto još devet ručnih bombi M-75 bez eksploziva i upaljača, osam upaljača za navedene bombe i oko 400 grama plastičnog eksploziva iz ovih ručnih bombi, koje je neovlašteno posjedovao u svom domu i drugim prostorijama.
Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
Za razliku od ovog 51-godišnjaka, građanin s područja Gorskog kotara policiji je dragovoljno predao 105 komada puščanog streljiva cal. 7,9 mm. Budući da je navedeno streljivo policiji dragovoljno predao neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcioniran.

“Stoga još jednom pozivamo sve građane koji još uvijek neovlašteno posjeduju automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, da se pridruže dugogodišnjoj akciji Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ i svoj dom učine sigurnijim”, navode u policiji. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone