POLICIJA NA KVARNERU U 24 SATA KAZNILI 173 VOZILA

20. travnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Jučer u 6 sati završen je 24-satni nadzor brzine kretanja, kojeg je prometna policija provodila od jučer, 18. travnja od 6 sati na području cijele Republike Hrvatske i Europske unije. Na području Policijske uprave primorsko-goranske akcija je provedena na 20 lokacija u naseljima i izvan naselja, a dio lokacija na kojima je proveden nadzor brzine predložili su građani koji su se na poziv policije uključili u pripremu akcije.

Tijekom 24 sata trajanja akcije kontrolirana su 273 vozila te su zabilježena 173 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Dio, odnosno 39 prekršaja prekoračenja brzine je zabilježen tehničkim sredstvima bez zaustavljanja vozila, dok su 134 prekršaja utvrdili policijski službenici prometne policije.

Od većih prekoračenja brzine zabilježenih tijekom akcije izdvajamo prekršaj prekoračenja brzine u kojem je zatečen 52-godišnji državljanin Slovenije, vozač osobnog vozila marke BMW. Spomenutog je jučer oko 12.55 sati zatekla posada policijskog presretača na području Jurdana, dok je iz smjera Rupe prema Rijeci upravljao vozilom brzinom od 182,1 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h. Zbog počinjenog prekršaja naplaćena mu je novčana kazna te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

24-satni nadzor brzine proveden je sukladno planu organizacije TISPOL, a u provedbu akcije bio je angažiran maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije ove Policijske uprave koji su za nadzor brzine kretanja vozila koristili sve raspoložive uređaje.

Budući da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća prometna policija će i nadalje poduzimati sve mjere i radnje u cilju prevencije ovih, ali i drugih prometnih prekršaja, posebice onih koji uzrokuju prometne nesreće s najtežim posljedicama. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone