ODLUKA GRADONAČELNIKA OPATIJE: RADITE 0-24 SATA

16. lipnja 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Opatija

Opatija

OPATIJA – Dok se u mnogim mjestima ograničava radno vrijeme u vrijeme turističke sezone, u Opatiji nastoje učiniti sasvim suprotno. Ukoliko postoji interes (i dakako, ukoliko se radnike pošteno plati) poželjno je da sve radi 0-24 sata! Tako je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić donio odluku o preporučenom produljenom radnom vremenu za ugostitelje u višednevnom trajanju manifestacije Retropatija i to upravo od 0 do 24h.
“Potaknuti inicijativom TZ grada Opatije u svezi organizacije manifestacije RETROPATIJA i slijedom toga produženju rada ugostiteljskih i trgovačkih objekata za vrijeme održavanja manifestacija, u cilju da se time doprinese poboljšanju turističke ponude, prigodom održavanja Retropatije u razdoblju od 29. lipnja do 2. srpnja 2017. svim ugostiteljskim i trgovačkim objektima u zatvorenim prostorima preporuča se produženo radno vrijeme od 00 do 24,00 sata.”
U to vrijeme cvijeli grad postaje velika scenska pozornica i želi se da svi gospodarski subjekti sudjeluju u njoj, rade i – naravno – zarade.
Zbog ipak regulacije buke upotreba elektroakustičkih i akustičkih uređaja te izvođenje glazbe na otvorenim prostorima (terasama) ugostiteljskih objekata dopuštena je do 01. sat, ali će na točno definiranim punktovima u centru Opatije – poput Ljetne pozornice i slično – glazba trajati do puno dulje u noć. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone