POČINJU DANI SLAVONIJE U CRIKVENICI

4. srpnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

hrana kulenCRIKVENICA – “Želite li doživjeti kako je to kada se Slavonija „spusti“ u Primorje i kako je kušati slavonski kulen u prvom redu do mora? Sve to, a i mnogo više, možete vidjeti i doživjeti u Crikvenici koja spaja Slavoniju i Primorje”, navode organizatori.

Naime, od 4. do 7. srpnja u Crikvenici će se održati šesti po redu „Dani Slavonije“. Bogata slavonska tradicija će biti predstavljena kroz gastronomiju te će posjetitelji moći kušati tradicionalna slavonska jela poput domaćeg sira, kulena, čvaraka, kobasica, slavonskog čobanca, slanine, graha s kobasicama, slavonskih kolača, domaćih rakija, vina i likera. Osim u gastronomskoj domeni, Slavonci će predstaviti i svoje tradicijske rukotvorine, kao što su bošnjačka rukotvorina šilinga, zlatovez, slavonske etno kreacije i suveniri (npr. svjetski poznata licitarska srca).

Otvorenje „Dana Slavonije“ je u srijedu, 4. srpnja, u Parku palih za Domovinu u poslijepodnevnim satima, a sajam će za vrijeme trajanja manifestacije biti otvoren tijekom cijelog dana. Za još veseliju atmosferu 4. srpnja će se pobrinuti tamburaški sastav „Baruffa“ od 17 sati. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone