Otvorene prijave za ulazak desete generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka

1. listopada 2018. | Kategorija: Tech & znanost

dobre ideje

dobre ideje

RIJEKA – Od 1. do 28. listopada otvorene su prijave za ulazak desete generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka.

Startup inkubator namijenjen je mladim osobama koje posjeduju znanja i ideje iz područja industrijskog dizajna, različitih znanstvenih i stručnih područja, informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija i dr. Stručna pomoć pri realizaciji ideja osigurana je od strane mentora. Usluge mentora, pristup internetu i korištenje prostora inkubatora u Ružićevoj 14 je za korisnike u razdoblju predinkubacije (8 mjeseci) u potpunosti besplatna. Prijave se provode radi ocjene poslovnih ideja timova kojima će Startup inkubator Rijeka pružiti podršku u razradi poslovne ideje, njenoj komercijalizaciji i pristupu izvorima financiranja.

U Startup inkubatoru Rijeka je do sada boravilo devet generacija korisnika te je svoje ideje razvijalo 137 timova, odnosno 362 korisnika, koje je mentoriralo 35 mentora iz različitih područja (marketing, dizajn, intelektualno vlasništvo, pravo, razvoj poslovnog modela, financiranje projekta, računovodstvo malih i srednjih poduzetnika, komercijalizacija inovacija, poslovne komunikacije, 3D print i dr.).

Prijave se podnose on line putem na mrežnoj stranici Startup inkubatora Rijeka od 1. do 28. listopada 2018. godine.

U cilju približavanja modela rada timova u Startup inkubatoru, bit će održana informativna predavanja na riječkim fakultetima, Visokoj poslovnoj školi PAR, Centru tehničke kulture u Rijeci, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i dr.

Za sve zainteresirane koji trebaju pomoć oko podnošenje prijave dana 22. listopada 2018. godine (ponedjeljak) s početkom u 17:00 sati u Startup inkubatoru održat će se radionica na temu Kako do ideje i prijave za Startup. Za radionicu je obavezno prijaviti se na e-mail: startup@rijeka.hr do 21. listopada 2018. godine.

Prijave razmatra Programsko vijeće Startup inkubatora. Pri ocjeni prijave razmatrat će se motiviranost i spremnost tima za razradu ideje te inovativnost, tržišni potencijal te stupanj razrade poslovne ideje za koju je podnesena prijava.

Početak rada u prostoru Startup inkubatora je 12. studenog 2018. godine.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone