OTVOREN FESTIVAL ZNANOSTI RIJEKA 2016.

19. travnja 2016. | Kategorija: Tech & znanost

znanostRIJEKA – 14. po redu Festivala znanosti, koji se održava 18. – 22. travnja 2016., ove godine s temom „Znanost i umjetnost“ otvoren je danas u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Bogat program Festivala znanosti kojim se popularizira znanosti na jednostavan, zanimljiv i izazovan način obuhvaća više od 150 događanja koja će se održavati na 19 lokacija, a namijenjen je za sve uzraste.
Radionice i predavanja održavat će se pri Prirodoslovnom muzeju, Astronomskom centru Rijeka te Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a nakon izlaganja građani mogu sudjelovati i u Znanstvenom kafiću (Akvarij, kampus Trsat) poznatijem pod nazivom Znak. Izdvajamo Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju, Odjela za informatiku te Odjela za matematiku koji će svoja vrata otvoriti u utorak, 19. travnja 2016.

Manifestacija obuhvaća radionice, predavanja, a između ostalog održat će se i šahovski turnir. Omogućeno je razgledavanje laboratorija za sve dobne uzraste od 10.00-20.00 sati. Svoja vrata će u tjednu Festivala otvoriti u Medicinski fakultet (20. i 21. travnja) te
Pomorski fakultet (20. travnja).
Ove godine manifestacija Vrtići za vrtiće okupila je 14 vrtićkih grupa koji će svoje radove predstavljati u HKD-u Sušak, u petak, 22. travnja od 10.00-12.00 sati, a u četvrtak, 21. travnja, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke svoje projekte na temu znanosti i umjetnosti će izložiti 12 osnovnih te 5 srednjih škola pri manifestaciji Škole za škole.
(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone