OTOK LOŠINJ – ODRŽANA DRUGA RADIONICA EU PROJEKTA ATAS

16. lipnja 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Mali Lošinj

Mali Lošinj

MALI LOŠINJ – U prostorijama TZG Mali Lošinj održan je drugi radni sastanak poslovnih subjekata okupljenih oko EU projekta ATAS – Antičke zamke Jadrana.
Na razini destinacije pozvani su predstavnici svih ronilačkih klubova koji djeluju na području Lošinj, turističkih agencija, malih hotela i drugih smještajnih objekata, organizatori izleta te ostali poslovni subjekti povezani s ronjenjem i ronilačkim turizmom. Pozivu se odazvala nekolicina zainteresiranih agencija, kojima su se sa svojom ponudom predstavili Ronilački centar SubSeaSon, te tvrtka Skippin’ Pebble sa outdoor avanturama i izletima Discover Lošinj. Na temelju podataka prikupljenih istraživanjem tržišta definirani su ciljni segmenti, te profil ciljane publike koju želimo privući ovim projektom. U sljedećem periodu slijedi priprema turističkih aranžmana, te priprema digitalne platforme na kojoj će biti prezentirana ronilačka ponuda destinacija uključenih u projekt.
Mali i srednji poslovni subjekti koji su zainteresirani za umrežavanje i uključivanje u EU projekt ATAS pozvani su pridružiti se projektu – mogu se javiti u ured TZG Mali Lošinj, kontakt: Katarina Golubović, katarina@visitlosinj.hr .
Podsjetimo, cilj ovog projekta je turistička valorizacija podvodne baštine s naglaskom na antičku baštinu, odnosno promocija ronjenja kao specifičnog segmenta turizma u odabranim destinacijama. Konačni rezultat projekta bit će online platforma za promociju ronjenja u destinacijama uključenima u mrežu ATAS projekta, a na platformi će osim destinacija i ronilačkih lokaliteta biti predstavljeni i konkretni turistički aranžmani, odnosno paketi usluga koje će biti moguće kupiti putem interneta, preko agencija uključenih u projekt.
Grad Mali Lošinj nositelj je projekta koji okuplja partnere iz javnog i privatnog sektora, a uz Grad Mali Lošinj partneri na projektu su Univerza na Primorskem (Koper, SLO), Hotel Maestral (Prvić, HR) i Hidromont Inženjering (Budva, MNE). Vrijednost projekta je oko 138.000 EUR, a Europska agencije za malo i srednje poduzetništvo (EASME) financira 80% projekta, s ciljem poticanja razvoja malih i srednjih poduzeća. Na projektu kao savjetnik za marketing strategiju sudjeluje tvrtka MONE SALE d.o.o.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone