OTOK LOŠINJ – DRŽAVNA CESTA D130 DO MRTVAŠKE

23. veljače 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Mali Lošinj

Mali Lošinj

OTOK LOŠINJ – Ministar Oleg Butković sa suradnicima posjetio je Mali Lošinj kako bi obišao radove na dionici državne ceste D100 Osor- Nerezine, te kako bi održao sastanak sa mještanima otoka Ilovika na temu prometne povezanosti za vrijeme izvođenja radova na dogradnji luke Mrtvaška. Obilasku i sastanku je prisustvovao i saborski zastupnik Gari Cappelli.

Ukupna vrijednost projekta dogradnje luke Mrtvaška iznosi 81,5 milijuna kuna i najveća je investicija u luke na području Primorsko goranske županije, a pridoda li se tome i planirana vrijednost projekta rekonstrukcije prometnice do luke Mrtvaška od 150 milijuna kuna, ukupan iznos je cca 230 milijuna kuna i time se svrstava u najveće takve projekte na području čitave RH.
Grad je izdvojio sredstva i izradio projektnu dokumentaciju za buduću 10 kilometara dugu cestu prema Mrtvaškoj koja se spaja na rotor prema Velom Lošinju i prati sadašnju trasu, a navedena cesta je prošli tjedan prekategorizirana u državnu i nosi naziv D130. Planirano je da uz dva traka, bude i pješačko biciklistička staza.
Cilj cjelokupnog projekta je proširenje i povećanje kapaciteta u luci, smanjenje vremena putovanja, povećanje sigurnosti pomorskog prometa te bolja povezanost otoka Lošinja s kopnom i ostalim otocima stoga nam je posebno drago da je postignut dogovor s mještanima Ilovika oko možebitnog alternativnog rješenja za pristajanje za vrijeme trajanja radova u luci.
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone