OTOK KRK – Prijavljen za sedam kaznenih djela počinjenih na otoku Krku

24. travnja 2020. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

lopovOTOK KRK – Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela.

Kaznena djela je počinio u razdoblju od rujna prošle do siječnja ove godine, većinom na području Omišlja te u jednom slučaju na području Vrbnika.  Provalio je u skladište u vlasništvu jedinice lokalne uprave i samouprave te otuđio više komada stepenica od inoxa te tuševa za plažu, dok je iz dvaju ugostiteljskih objekata otuđio hranu i alkoholna pića. Također, u tri navrata je otuđio i neovlašteno koristio mopede, koji su naknadno pronađeni.

Osim toga, neovlašteno je ušao i nekoliko mjeseci boravio u kući na području Omišlja te vlasniku učinio štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Navedenim kaznenim djelima oštećena je jedinica lokalne uprave i samouprave, dvije tvrtke s područja otoka Krka te četvorica hrvatskih državljana. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na  najmanje 150.000 kuna.

Mjerodavnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen zbog počinjenja po tri teške krađe i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te za kazneno djelo narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone