OTOK CRES – Uređenje ceste Beli – Pod Beli

14. veljače 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

dovrsena-sedma-faza-uredjenja-ceste-beli-pod-beli-1034OTOK CRES – Krajem prošle godine uređena je još jedna dionica ceste Beli-Podbeli za što je u proračunu za 2018. bilo osigurano 480.000 kn. Sanirano je oko 70 metara ceste, izgrađen potporni zid i postavljena zaštitna ograda. Uređenu dionicu zajednički su pregledali predstavnici Grada Cresa kao investitora, tvrtke Domeni iz Matulja koja izvodi radove, Energootoka iz Malog Lošinja koji provodi nadzor, te Mjesnog odbora Beli.

- Budući da je projekt uređenja cijele ceste Beli-Podbeli bio previše složen i skup, a da bismo ga mogli izvesti odjednom, odlučili smo se za faznu realizaciju. Pokazalo se to kao dobro rješenje pa svake godine uređujemo po jednu dionicu. Mještani i gosti su zadovoljni jer vide da se brinemo o cesti koja vodi do poznate bejske plaže i kampa, rekao je gradonačelnik Kristijan Jurjako.

Pregledani su i dijelovi ceste koje još treba obnoviti i proširiti, što će biti osma faza projekta, a sredstva su osigurana u ovogodišnjem proračunu. Osim radova na cesti Beli-Pod Beli, ove će se godine proširiti skretanje prema Centru za posjetitelje i na tom mjestu napraviti polukružni tok jer sada nije moguće vozilom koje se spušta iz Centra skrenuti udesno prema izlazu iz Belog. Za taj projekt predviđeno je 200.000 kn, a sredstva su u proračunu osigurana i za niz manjih komunalnih aktivnosti, kao što je uređenje putova koji vode do manjih mjesta na Tramuntani.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone