OTOK CRES – Dan otvorenih vrata palače Moise

4. listopada 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Dan otvorenih vrata palače Moise

CRES – Sveučilište u Rijeci obilježilo je početak akademske godine Danom otvorenih vrata Palače Moise, a creskoj su javnosti predstavljeni rad Centra za napredne studije jugoistočne Europe te vizija razvoja budućeg sveučilišnog Centra za društvene i humanističke znanosti koji će djelovati u obnovljenoj renesansnoj palači.

Na početku su se okupljenima obratili državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježana Prijić-Samaržija, gradonačelnik Grada Cresa Kristijan Jurjako i Türkan Karakurt, direktorica zaklade Friedrich Ebert. Gradonačelnik Jurjako podsjetio je na dugi put od prvih kontakata sa Sveučilištem kad je donesena odluka da se pristupi obnovi palače te naglasio: „Sada je na nama da zgrada počne živjeti i da svi kao zajednica od nje imamo koristi“.

Uslijedilo predavanje francuskog filozofa Bernarda Stieglera, a u popodnevnim satima su svi zainteresirani mogli razgledati palaču Moise uz stručno vodstvo dr. Danijela Cikovića s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Dan otvorenih vrata zaključen je okruglim stolom na temu razvoja sadržaja i aktivnosti budućeg Centra za društvene i humanističke znanosti. Sudjelovali su rektorica Prijić-Samaržija, gradonačelnik Jurjako, predstavnik Primorsko-goranske županije Đanino Sučić, izv. prof. dr. Aleksandra Deluka-Tibljaš, voditeljica programa cjeloživotnog učenja Riječkog sveučilišta i Dorian Celcer iz projekta Rijeka 2020.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone