OTOČNA ROŽICA: U Vrbniku nagrađeni najljepši otočni vrtovi, balkoni i terase

5. listopada 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Vrbnik, Krk

Vrbnik, Krk

OTOK KRK – Uoči blagdana sv. Franja Asiškog, u prostorijama Društvenog doma u Vrbniku, podjelom nagrada i priznanja, priređena je završnica 11. po redu manifestacije Otočna rožica.

Ova hvalevrijedna akcija Turističke zajednice otoka Krka, kojom se odabiru najljepši otočni vrtovi, okućnice, balkoni i terase, provodi se s ciljem unaprjeđenja kvalitete uređenja okoliša i vrtne kulture, kao i podizanja svijesti, koliko o zaštiti okoliša, toliko i o potrebi unapređenja turističkog proizvoda kroz oplemenjivanje životnog prostora.

Temeljem u lipnju zaprimljenih prijava, Stručno povjerenstvo, u čijem su susastavu, pod okriljem predsjednice Dobrile Kraljić, djelovali Hrvoje Skorup, David Mrakovčić, Ivica Brozić, Ivan Jurešić, Iva Labaš, Gordana Stanković, Vanda Dunato i Sanja Polonijo, prihvatilo je zadatak da obiđe sve kandidirane okućnice te vodeći se kriterijima struke odabere one najuspjelije. U kategoriji klasičnog vrta, pobjedu je tako odnio Slavko Afrić iz Pinezića, dok je drugo, odnosno treće mjesto pripalo Meri Gršković iz Vrbnika i okućnici Euro objekta iz Malinske. Među održivim vrtlaricama i vrtlarima najbolja je bila Darinka Rubeša iz Gabonjina, za kojima slijede Ana Zec iz Brsca i Đurđica Dujmović iz Porta. U kategoriji najboljih vrtno-balkonskih hortikulturnih detalja, prvo mjesto dodijeljeno je Jelki Žic iz Garice, drugo Veselki Bonifačić iz Punta, a treće Petrici Hriljac iz LInardića, s time da su pohvalnicu za zamijećeni trud i zalaganje sa sobom ponijeli predstavnici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan – Područnog vrtića Malinska, kao i predstavnici Osnovne škole Fran Krsto Frankopan – Područne škole Vrbnik. Svim prvoplasiranima ovom su svečanom prigodom uručene statue čije oblikovanje potpisuje Valter Stojšić.

Program, tijekom kojeg su okupljene s vrijednostima ove inicijative upoznali Majda Šale i Anton Bolonić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice otoka Krka i predsjednik Turističke zajednice otoka Krka, a s nagrađenim vrtova, okućnicama, balkonima i terasama Dobrila Kraljić i Hrvoje Skorup, moderirala je Gordana Gržetić, dok su u glazbeno-dramskom dijelu nastupili duo Balyk i učenici Područne škole Vrbnik. Nakon podjele priznanja, kao i prethodnih godina, otvorena je izložba fotografske dokumantacije Valtera Stojišića, i to ne samo nagrađenih vrtova, balkona i terasa, već i nenagrađenih okućnica koje su zaslužile da budu istaknute barem na ovakav, posredan, način. Kao domaćin naredne, 12. Otočne rožice naposljetku je najavljen Grad Krk. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone