OPATIJSKOJ RIVIJERI TREBA POLICIJSKA POSTAJA – Složno Grad Opatija i općine Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

18. veljače 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

opatija policijaOPATIJSKA RIVIJERA – Ministar unutranjih poslova RH Davor Božinović posjetio je danas novu lokaciju Policijske postaje Opatija i potpisao ugovor o suradnji s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem, načelnikom Općine Mošćenička Draga Riccardom Starajem, načelnikom Općine Lovran Bojanom Simoničem i zamjenicom načelnika Općine Matulji Eni Šebalj. Predmet je potpisanih ugovora financijska pomoć lokalnih samouprava Opatijske rivijere pri preseljenju Policijske postaje Opatija sa stare na novu lokaciju (u bišu upravnu zgradu ACI-ja). Za uređenje i opremanje interijera Policijske postaje Grad Opatija će osigurati 300 tisuća kuna, a općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga svaka po 100 tisuća kuna.

Ministar Božinović je naglasio kako je ovo sada jedna od najljepših policijskih postaja u državi te da su uvjeti za rad policijskih službenika izvanredni.

- Ovo je jedan od modela rješavanja uvjeta za rad policijske službe koji se moraju unaprijediti na razini države. Jedno od neekonomničnih rješenja koje smo imali bilo je i ovo u Opatiji gdje je Policijska postaja bila smještena u neadekvatnom prostoru, za što je MUP plaćao 14 tisuća eura mjesečno. U suradnji s Gradom i Ministarstvom državne imovine pronađeno je iznimno rješenje na ovoj lokaciji. S druge strane, za bolje uvjete rada policije ćemo koristiti i europska sredstva za energetsku obnovu poojedinih zgrada. Model suradnje s lokalnim zajednicama kao što je ovaj opatijski može nam biti primjer, zaključio je Božinović.

Gradonačelnik Ivo Dujmić je u ime Grada Opatije i tri općine izrazio zadovoljstvo situacijom viđenom u novoj Policijskoj postaji te naglasio kako je ovo još jedan dobar prijemjer suradnje lokalnih samouprava međusobno, kao i s državom, a sve u interesu građana i mnogobrojnih turista čija je sigurnost na prvom mjestu.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone