Opatijska policija privela dvojicu zbog droge

11. siječnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

marihuana drogaOPATIJA – Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 35 i 48 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedene su i pretrage prostora koji navedene osobe koriste. U stanu 35-godišnjaka policija je pronašla instalirani šator sa svjetiljkom, ventilatorima i drugom opremom za kontrolirani uzgoj indijske konoplje. Policijski službenici su u njegovom stanu također pronašli i oduzeli pet stabljika indijske konoplje visine od 42 do 92 cm, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, 130 g marihuane, 2,8 g gljive psilocibin, novac i druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. U stanu 48-godišnjaka pronađena je digitalna vaga i četiri paketića s marihuanom ukupne težine 9,8 grama namijenjeni daljnjoj prodaji.

Osim za više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dvojica hrvatskih državljana sumnjiče se i za počinjenje više kaznenih djela omogućavanje trošenja droga za što se prijavljuju mjerodavnom državnom odvjetništvu. Obojica su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone