Opatiji dodijeljena nagrada BRAND LEADER AWARD 2017.

5. listopada 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Opatija

Opatija

OPATIJA – Opatiji je u beogradskom Sava centru na konferenciji „Turističko tržište Jugoistočne Evrope – SEET 2017“, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije, dodijeljena nagrada BRAND LEADER AWARD 2017. za „najbolju destinaciju jugoistočne Europe u području kongresnog turizma, kao lideru u postavljanju novih standarda u konkurentnosti kroz organizacijsku i operativnu izvrsnost, kontinuirane inovacije i investicije, multidisciplinarnost sadržaja i usluge najviše kvalitete“. Nagradu su preuzele gđa Vera Aničić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatija i Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

U radnom dijelu konferencije SEET 2017. gospođa Aničić je predstavila turističku ponudu grada Opatija u okviru panel rasprave pod nazivom „Magično iskustvo tokom svih godišnjih doba“, a koju je pratilo više od 400 sudionika: turističkih djelatnika, medija i predstavnika državnih i lokanih uprava, javnih i financijskoj institucija iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Kine, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom je gospođa Aničić istaknula:

Uz zdravstveni i wellness turizam, vrhunsku gastronomiju, poslovni turizam te brojna kulturna događanja kroz cijelu godinu Opatija potvrđuje svoj status cjelogodišnje destinacije. U pogledu upravljanja razvojem turizma, fokusiramo se posebno na razvoj kongresnih vidova. Godišnje se u Opatiji održi oko 400 kongresa, a većina kongresa su stručno-znanstveni skupovi iz područja medicine i farmacije te u kongresnoj sezoni (travanj-lipanj i rujan-studeni) udjel kongresnih gostiju u ukupnom broju gostiju čini 20-25%.
U sklopu konferencije predstavnice Opatije održale su i niz sastanaka na kojoj je naglasak dan na mogućnostima uspostave letova iz Beograda te suradnji s kineskim partnerima, a susrele su se i s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Republike Hrvatske u Republici Srbiji gospodinom Gordanom Bakotom i opunomoćenim ministrom u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Srbiji dr.sc. Stjepanom Glasom.

Naišli smo na veliki interes srpskih partnera, koji su zainteresirani za naše programe tijekom cijele godine. Ove godine gosti iz Srbije pozicionirali su se među prvih 10 tržišta s porastom broja noćenja od 10%, a vjerujemo da će se pozitivne stope rasta nastaviti i u budućnosti. Naš boravak u Beogradu iskoristili smo i za predstavljanje programa događanja, posebice u prosincu kada se u Opatiji održava Festival čokolade i najljepši Advent uz more, stoji u izjavi Suzi Petričić.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone