OPATIJA – Potpisani ugovori s 88 učenika i studenata

30. prosinca 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

OPATIJA – Potpisani ugovori s 88 učenika i studenata 

Svečano potpisivanje ugovora o stipendijama za školsku i akademsku godinu 2019./2020. održano je danas u Centru Gervais. Grad Opatija je u tekućoj školskoj, odnosno akademskoj godini dodijelio 88 stipendija, što je za dva stipendista više nego lani. Učenici, stipendisti Grada Opatije mjesečno dobivaju 500 kuna stipendije i to kroz 10 mjeseci, a studenti po 1.000 kuna kroz 12 mjeseci. Grad Opatija redovito stipendira i pet vukovarskih studenata.

- Ovakva me prilika kada se susrećem s našom izvrsnom mladosti uvijek posebno razveseli. Svake godine raste broj opatijskih učenika i studenata – stipendista Grada. Važno je reći da su stipendije pripale svima onima koji su zadovoljili postavljene kriterije. Želim vam svako dobro u vašem daljnjem školovanju, mnogo sreće u budućim karijerama i savjetujem vam da nakon školovanja uzmete vlastitu sudbinu u svoje ruke. Imate li kakvu poslovnu ideju nemojte puno dvojiti da i sami krenete u posao, a i Grad Opatija će biti tu da vam pomogne poticajima koje daje za otvaranje novih radnih mjesta i razvoj poduzetništva, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić te pritom čestitao i okupljenim ponosnim roditeljima, nonama i nonićima.

Dodjeli stipendija nazočile su i pročelnica Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti Tamara Sergo, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina i viša stručna suradnica Andrea Brubnjak.

Na natječaj za stipendije ove je godine pristiglo ukupno 116 prijava, od 108 pristupnika, obzirom da su se neki pristupnici prijavili na osnovu više kriterija.

Za učeničke stipendije stigla je 41 prijava. Uvjetima natječaja udovoljilo je 32-oje učenica i učenika, 30 prema kriteriju školskog uspjeha i 2 za deficitarna zanimanja (konobar).

Za studentske stipendije pristiglo je 75 prijava, odnosno javilo se 69 pristupnika. Uvjete je zadovoljilo 56 studenata i to 47 prema kriteriju akademskog uspjeha, 1 prema kriteriju imovinskog statusa i 8 stipendija je dodijeljeno za deficitarna zanimanja ( farmacija, medicina, računalstvo, socijalna pedagogija i rehabilitacija).

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone