OPATIJA – NAJAVLJEN POVRATAK POPULARNOG FESTIVALA ‘BARUFE’

5. lipnja 2017. | Kategorija: Kultura
Najavili Barufe - Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, Damir Tomić, idejni začetnik festivala, u društvu članova opatijske grupe Reinkarnacija

Najavili Barufe – Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, Damir Tomić, idejni začetnik festivala, u društvu članova opatijske grupe Reinkarnacija

 

 

 

 

 

 

 

 

KULTURA – Nakon 5 godina stanke u Opatiju se vraća jedan od ponajboljih regionalnih glazbenih festivala urbane glazbe Barufe. Ovaj je festival stekao gotovo kultni status među mladima Opatije i mnogi su priželjkivali njegovo oživljavanje koje se sada napokon ostvaruje. Naime, ove godine iznova se Barufe održavaju na Ljetnoj pozornici i to 13.7. i 14.7. 2017. godine.

„Ovo će bit jubilarne 10 Barufe, a cijeli projekt traje već 15 godina. Ovoga puta one okupljaju sve one koji su i ranijih godina radili na njima, kao i neke nove generacije. Još se osjeća ta energija ovog izvornog opatijskog festivala“, rekao je Damir Tomić, idejni začetnik festivala.

“Ni sam nisam bio siguran hoće li se Barufe ikada više vratiti, kad smo ih prije 5 godina zaustavili. Tada nismo imali pravu podršku i jednostavno smo s njima stali. Ali evo, iznova smo tu. Barufe idu dalje”, zaključio je Tomić.

Na ovogodišnjim povratničkim Barufama nastupaju: TBF, Urban & 4, One Piece Puzzle, Moskva, My Buddy Moose, Izet i Borgije, Muhe Bez Glave, Dellboys, Take it Dee Dee, No Army, Krematorium, Reinkarnacija…

mikrofonijabarufe7Tim povodom su na predstavljaju bili i Ivan Antonio Premer, Luka Jenuš i Pino Kovačević, članovi mlade opatijske Hip Hop grupe „Reinkarnacija“ koji i sa svojim imenom upućuju na povratak festivala. Naime, ovogodišnje izdanje festivala simbolički nosi naziv ‘Reinkarnacija’. Barufe su se reinkarnirale. “Bili smo na prethodnim Barufama kao publika, jedni od tisuće mladih koji su dolazili na taj festival, a sada sviramo na njima. To je super”, navodili su Ivan, Luka i Pino.

Barufe su bile toliko prihvaćene među mladima da su se organizatori, učesnici i publika samoprozvali barufantima

Na pitanje novinara kako je uopće došlo do vraćanja Barufa njihov začetnik Damir Tomić je odgovorio: “Nazvao me ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i rekao ‘hajmo vratit Barufe, što misliš o tome?’, i evo ih.”

„Barufe su naprosto dobar festival stvoren na entuzijazmu mladih ovoga grada i prava je šteta što je bio prekinut, stoga mi je bila želja vratiti ga. I evo ih. Pozivam sve zaljubljenike u urbanu glazbu da dođu na ovogodišnje povratničko izdanje Barufe“, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

(kv)

 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone