OPATIJA – GRAĐANIMA KREĆU ISPLATA

15. studenog 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Zgrada Grada Opatije

Zgrada Grada Opatije

OPATIJA – Gradsko vijeće usvojilo rebalans Proračuna za 2018. Ovom odlukom odmah prestaju Privremene mjere za uravnoteženje Proračuna i građanima će biti isplaćeni svi poticaji i subvencije. Naime, na jučerašnjoj 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije gradski su vijećnici sa 14 glasova za prisutnih vijećnika usvojili rebalans Proračuna za 2018. godinu. Rebalans Proračuna donosi povećanje važećeg Proračuna za 4.640.030 kuna ili 2,1%.

Kreću subvencije odmah po prihvaćanju rebalansa, Dujmić se pokazao u pravu

Prihvaćanjem rebalansa odmah prestaju Privremene mjere za uravnoteženje proračuna te su sada stvoreni uvjeti za isplatu svih poticaja i subvencija građanima, poput poticaja za novorođenu djecu, za što je osigurano dodatnih 300 tisuća kuna, poticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje za što je rebalansom predviđeno 350 tisuća kuna, božićnica umirovljenicima koji imaju mirovinu do 3 tisuće kuna u iznosu od 500 kuna, subvencije udžbenika srednjoškolcima i ostalo.

Kaotični stavovi – ali smo protiv

Iako prodaja zgrade dječjeg vrtića u središtu Opatije nije prihvaćena jer je tzv. predstavnička većina glasala protiv izglasane su prodaje drugih predloženih nekretnina, one u Iki u kojoj je bio salon namještaja te nekretnina u Voloskom i Ičićima. Primjetilo se da dio vijećnika nije bio koherentan. Vijećniti tzv. predstavničke većine su na prošlom Vijeću govorili da je cijena prodaje zgrade vrtića premala, a sada kada je ona povišena su rekli da i dalje nisu za prodaju jer se nisu dogovorili sami sa sobom – dio ih u toj zgradi želi dom za starije, dio za dom zdravlja, bez da se navodi kako to učiniti, a dio ipak za prodaju.

Projekt težak 485 tisuća

Vijećnici su usvojili i Prijedlog izmjene i dopune gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i programa održavanja komunalne infrastrukture u 2018. godini te Prijedlog odluke o izmjeni programa utroška spomeničke rente. Dana je i suglasnost na ulaganja u Projekt prenamjene poslovne građevine u sportsko-rekreacijski centar Dobreć, koji je prijavljen na natječaj LAG-a Terra Liburna u okviru Programa ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih usluga za ruralno stanovništvo. Projekt je težak 485 tisuća kuna, od toga bi bespovratna sredstva iznosila 349 tisuća kuna. Izgradnjom ovog centra svi stanovnici Dobreća, kao i njihovi gosti, moći će svakodnevno koristiti dvoranu za razne sportske, rekreativne, društvene i zabavne aktivnosti.

Prisegu na vijećničko mjesto u opatijskom Gradskom vijeću jučer je položio dr. med. Arsen Stanić, član Nezavisne liste Ive Dujmića koji je na tom mjestu zamijenio doc.dr.sc Andreju Rudančić.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone