OPATIJA – Dječji karnevalski korzo: Razigrane male maškare Opatiju će ispuniti nesputanom maštom i odličnim raspoloženjem

25. siječnja 2024. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Dječja kreativnost svoj će vrhunac dosegnuti na 26. izdanju Dječjeg karnevalskog korza, gdje će pod prekrasnim maskama centrom grada prodefilirati gotovo 3.300 malih maškarica iz 33 karnevalske grupe.

Tradicionalno najveselija opatijska manifestacija, Dječji karnevalski korzo, će se u svom 26. izdanju održati u nedjelju, 28. siječnja i grad pretvoriti u šarenu slikovnicu. Uz djecu iz vrtića, škola i udruga iz Primorsko-goranske županije, Opatijom će prodefilirati i gosti iz cijele Hrvatske.

Točno u 12 sati najveseliju i najrazigraniju opatijsku manifestaciju otvorit će Dječje gradsko vijeće Grada Opatije, predvođeno dječjom gradonačelnicom Lanom Golubović, a na poznatoj ruti od gradske tržnice do Slatine slijedit će ih Puhački orkestar Lovran i mažoretkinje iz Opatije, Nedelišća i Male Subotice. Uslijedit će niz maštovitih i kreativnih maski u koje su mališani, njihovi odgajatelji, učitelji i roditelji uložili velik trud i kreativnost. Pred opatijskom publikom pokazat će se Ovčice z Kvarnera, Klaunovi, Vežičke vatrice, Halubajske morske vile, Kvarnerski dažji, Morski vilenjaci i mnoge druge atraktivne maske.

Mališani će svoje bajkovite kreacije predstaviti ispred pet pozornica duž karnevalske rute. Na prvoj pozornici, na Tržnici, najavit će ih Borna Šmer uz gradonačelnika Fernanda Kirigina i pusnog gradonačelnika Duška Jeličića – Duleta. Slijede pozornice ispred hotela Paris, preko puta Tiska i preko puta hotela Milenij uz najave Lene Stojiljković, Nene Pavinčića i Irene Grdinić. Zabava će se nastaviti na Slatini, uz voditelja Dražena Turinu Šajetu i svima omiljenu karnevalsku slasticu – krafne, koje je za male maškare, u suradnji s Plodinama, omogućio Pan-pek.

– Dječji karnevalski korzo je prva dječja maškarana povorka u Hrvatskoj s tradicijom dugom više od četvrt stoljeća. Ovim događanjem slavimo dječju maštu i kreativnost, a male maškare nas svake godine iznenade svojim prekrasnim maskama i vrate u dane kada smo mi bili mali. Gotovo 3.300 sudionika iz 33 grupe prošetat će Opatijom u šarenim kreacijama i grad ispuniti odličnim raspoloženjem. Pozivamo sve da nam se pridruže u nedjelju u Opatiji i postanu dijelom izvrsne karnevalske atmosfere – pozvala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone