ODRŽANA HVALEVRIJEDNA EKO RADIONICA

15. svibnja 2014. | Kategorija: Bijela kronika

djeca BIJELA KRONIKA – Održala se eko radionica u prirodi, u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“, Udruge za bolje sutra – Zeleno društvo i Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o. i pod pokroviteljstvom Jadranskog galenskog laboratorija iz Rijeke.
Udruge za bolje sutra – Zeleno društvo ima za cilj buđenje svijesti pojedinaca i šire zajednice o potrebi zaštite prirodne i kulturne baštine,promicanje permakulture, ekoloških znanja i vještina, primjenjivih modela i tehnologija, važnih za održivi razvoj te podizanje kvalitete života ljudi, poticanje kreativnosti djece i mladih, promoviranje kulturno-umjetničkih sadržaja, pe se povezivanjem s Udrugom za kulturu „Ča?“ i Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o. održala poučna i korisna eko radionica u prirodi, u blizini Kastva.

Održano je edukativno predavanje o mikrotehnologiji, nakon čega je proces kompostiranja ispričan kroz bajku autorice Tatjane Udović „Eko Mucko Bucko“. Iako je „Eko Mucko Bucko“ bajka na čakavštini u stihu, privukla je pažnju mladih svojim sadržajem. A onda, prisutni su prionuli na rad, na izradu EM bio kugle koje će se nakon fermentacije bacati u more kako bi razgradile morski mulj kao i ostale uzročnike neugodnih mirisa.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone