OD 1. STUDENOG OBVEZNA DNEVNA KORIŠTENJA SVJETALA

27. listopada 2019. | Kategorija: Hrvatska
Slika /svjetla1.jpg

Obveza korištenja dnevnih ili kratkih svjetala započinje narednog petka, 1. studenoga te pozivamo vozače da u cilju svoje i sigurnosti drugih sudionika prometa na cestama poštuju navedenu zakonsku odredbu, navode iz policije.

“Odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisano je da na  motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka”, navode u policij.
“Vozači koji postupe suprotno ovoj zakonskoj odredbi zbog počinjenog prekršaja će biti sankcionirani novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna.
Ovom prilikom podsjećamo da ovog vikenda, u noći sa subote na nedjelju 26/27. listopada, završava ljetno računanje vremena. Unatoč tome, ove godine po prvi put se zimsko računanje vremena ne podudara s obvezom korištenja kratkih ili dnevnih svjetala na vozilima”, navode.
“Obveza korištenja dnevnih ili kratkih svjetala započinje narednog petka, 1. studenoga te pozivamo vozače da u cilju svoje i sigurnosti drugih sudionika prometa na cestama poštuju navedenu zakonsku odredbu”, zaključuju.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone