OBRAT UPRAVE NK OPATIJA: njima se projekt uređenja nogometnog igrališta sviđa

28. listopada 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

igraliste opatijaOPATIJA – “Upravi NK Opatija sviđa se idejni projekt uređenja nogometnog igrališta koji je naručio Grad Opatija od studija ZDL arhitekti – epilog je to, ali i nevjerojatan obrat do kojeg je došlo sinoć na raspravi maratonske sjednice Gradskog vijeća oko projekta, kada je predsjednik NK Opatija Robert Perčić za govornicom to i izjavio”, navodi se na službenim web stranicama Grada Opatije.

Tekst prenosimo u cijelosti:

“Iznenađujući je to zaokret posebno u svijetlu atmosfere – očito je sada, izmišljenog sukoba na relaciji Grad – Klub, koja se intenzivno kreirala u javnosti posljednjih mjesec dana, da bi svoju spektakularnu režijsku kulminaciju doživjela jučer, kada su čak i djeca iz nogometnog kluba dovedena pred gradsku vijećnicu poslati vijećnicima i izvršnoj vlasti poruku da im treba urediti stadion.

Gradonačelnik Ivo Dujmić (nezavisni) ranije, u raspravi u kojoj su se mikrofoni užarili, naveo je kako ispada da članovima Kluba s obzirom na njihove izjave i ponašanje, a i nekim vijećnicima – uopće nije stalo ni do Kluba, niti do djece koju su očito izmanipulirali, nego im je samo stalo do – osobnog obračuna s gradonačelnikom i napada na njega.

Uslijedili su burni tonovi nekih vijećnika iz vijećnićke većine (SDP i partneri), upereni čak i na adresu arhitekta Zdelara, koji je sinoć prezentirao projekt uređenja igrališta.

Raspravu je oštrim riječima za govornicom prerezao gradonačelnik Dujmić, ispričavši se i arhitekti i ostalima koji su se očito našli na meti neutemeljenih napada s ciljem da se u ovoj priči ocrni gradonačelnika, a ne da se postigne konsenzus oko projekta i rekao da zbog svega sada odustaje od projekta uređenja, a prepušta „drugoj strani“ da predloži što žele, gdje žele, tko će platiti uređenje te dostave onda Gradskom vijeću idejno rješenje. Na te riječi ustao je direktor NK Opatija Perčić i za govornicom ustvrdio kako se Upravi Kluba ovaj projekt sviđa od samog početka kada su ga dobili. Rekao je postoje detalji koje bi trebalo doraditi, i vidjeti mogu li se i kako izmijeniti, ali da je predloženo uređenje nogometnog igrališta dobro.

Gradonačelnik Dujmić komentirao je cijelu situaciju riječima da je napokon dobio javnu satisfakciju, nakon svih napada koje je morao pretrpjeti; sada je javno potvrđeno i jasno da sve ono što radi na čelu gradske uprave – radi dobro i u cilju dobrobiti i djece i kluba.

Nakon toga, gradonačelnik je zaključio temu porukom da Uprava u konzultacijama s arhitektima, a i na susretu s predstavnicima HNS-a usuglasi ta otvorena pitanja, pa i oko razine liga koja imaju u vezi uređenja, a što se očito može postići, kako bi se krenulo dalje s realizacijom. To i jest bila namjera cijele procedure s prezentacijom projekta uređenja nogometnog igrališta što široj javnosti, kako bi svi znali što se želi, što se može i što će se napraviti jer mora postojati i odgovornost prema ulaganju proračunskih novaca.

Gradonačelnik je na kraju pitao zašto je onda bio potreban performans s djecom, serijski napadi i neargumentirano prozivanje gradonačelnika u medijima, odbacivanje projekta, da bi sada Uprava Kluba rekla da su zapravo oduševljeni projektom?

Zaključeno je na sjednici da je ovaj projekt jako dobar i da se sada može krenuti u izradu glavnog projekta. Podsjetimo, Grad Opatija naručio je idejni projekt uređenja nogometnog igrališta od studija ZDL arhitekti, koji u svojim poslovnim referencama bilježi i da su projektirali stadion na Rujevici. Grad je taj projekt predao upravi NK Opatija na proljeće kako bi se upoznali na vrijeme i eventualno dali svoje prijedloge; potom je prije mjesec dana projekt prezentiran medijima, a onda su krenule polemike u javnosti treba li ga urediti za utakmice 2.lige ili 3.lige. Prema propozicijama HNS-a na sadašnjoj lokaciji igrališta, za koje je Klub tražio uređenje – pa je naručen i projekt o kojem je riječ – nije moguće igralište za 2.ligu, ali je zato uređenje za 3.ligu donijelo Klubu i Opatiji vrhunsko rješenje uređenja nogometnog igrališta, po visokim standardima i kriterijima HNS-a. Nažalost, nepotrebno je izgubljeno godinu dana vremena kroz očito izmišljene polemike u situaciji u kojoj je Grad reagirao na zahtjeve NK Opatija da im se zbog brojnosti članstva i trenutnih uvjeta u kojima treniraju i igraju utakmice treba urediti primjereno igralište”, stoji u tekstu.

(Izvor: www.opatija.hr)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone