OBARAJU SE REKORDI U PRED-SEZONI, KVARNER IPAK NIJE MEĐU PRVIMA

2. travnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

turizamHRVATSKA – Uskršni praznici povećali su broj dolazaka turista, naveo je ministar turizma Gari Cappelli.
“Hrvatsku je posjetilo 74.243 turista, koji su ostvarili 229.828 noćenja, a to nisu potpuni podatci”, naveo je.

Gradovi koji su ulagali velike nade u turizam poput Rijeke i Šibenika, ipak nisu polučili rezultatom te je on na razini prošle godine ili čak slabiji.

Tradicionalno najbrojniji gosti su Njemci, Talijani, Austijanci, Slovenci i Mađari. Po regijama najposjećenije su Istra i zatim Kvarner, te na trećem mjestu Dalmacija. Od gradova ipak je stanje nešto drugačije. Prednjače Poreč i Dubrovnik, a zatim dolaze kvarnerski gradovi Opatija i Krk, te zatim Zagreb. Čini se da od kvarnerskih gradova jedino su Opatija i Krk značajnije atraktivni izvan ljetnih mjeseci, dok gradovi poput Crikvenice, Senja, Kostrene, Kraljevice, Lovran, Malog Lošinja, Raba, Cresa i Novog Vinodolskog, ipak ostaju turistima atraktivni uglavnom samo tijekom ljetnih mjeseci.

Veći gradovi koji su polagali mnogo nade u turizam, poput Rijeke i Šibenika, nisu polučili rezultatom te ih gotovo uopće ne možemo svrstavati u turističke destinacije – barem što se uskršnjih blagdana tiče.

Ukupno, brojke su nešto veće nego lani. “Mi idemo prema realnim brojkama da ćemo imati između 5 i 7 posto rast u predsezoni, a postsezoni sezoni i nešto jače”, rekao je Cappelli.

Na Makarskoj rivijeri otvoreno je 10 novih hotela, dok je pred lošinjskim privatnim iznajmljivačima je potpora sufinanciranja marketinške aktivnosti i tečajeva stranih jezika za izajmljivače. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone