Norveškim dokumentarnim filmom Braća počeo KineDok u Kostreni

1. srpnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Novosti
KOSTRENA – Općina Kostrena  uključila se u projekt „Kina na egzotičnim lokalitetima“, u okviru kojeg će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Barbari prikazati tri dokumentarna filma iz KineDok mreže.
Prvi je na redu bio film BraćaOdrastanje pred kamerama, norveške redateljice Aslaug Holm. Braća Markus i Lukas žive u staroj kući u Oslu i provode praznike u Smøli gdje im je majka odrasla. Markus voli nogomet i želi postati profesionalni nogometaš. Lukas je više filozofski nastrojen i postavlja pitanja o svijetu, o sebi, o smislu. Katkada je ono što im treba i što žele u suprotnosti s ponašanjem dobrog sina ili brata. Aslaug Holm, majka dječaka, snimala je film osam godina. Ovo je njezin pokušaj da ovjekovječi njihovo djetinjstvo i bratstvo, njihovo upoznavanje života, dok se ujedno prisjeća i vlastitog odrastanja i obiteljske povijesti.
Ljubitelji dokumentarnog filma večeras će moći pogledati filmove Beskonačni nogomet u 21 sat i Minijature za glasovir u 22.30 sati. Ulaz je besplatan, a da bi uživanje u filmovima bilo potpuno, svim posjetiteljima na ulazu u dvoranu osigurane su besplatne kokice i piće.
Projekcije se održavaju u sklopu projekta Rijeka EPK 2020, programskog pravca 27 susjedstava. KineDok je zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. Često se održava na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije – od kafića i klubova, preko domova kulture i galerija ili u sklopu drugih kulturnih i filmskih manifestacija. Cilj KineDoka je zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici, te razviti dijalog o društveno važnim temama. Ponuda svih dugometražnih dokumentarnih filmova može se pogledati na sljedećem linku: https://kinedok.net/hr/projection
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone