NATJECANJE MLADEŽI HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

11. ožujka 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crveni križCRIKVENICA – Na natjecanju su nastupile 2 ekipe podmlatka – ekipa Nazorovci iz OŠ Vladimira Nazora pod vodstvom mentorice prof. Olge Arnaut (Filip Daničić, Adna Dizdarević, Anđela Pavičić, Dino Marijančević, Bruno Krmpotić i Lucija Gržac), te ekipa Carice iz OŠ Zvonka Cara, pod vodstvom mentorice prof. Ivane Hegedus Crnčić (Anamarija Katušić, Nika Antić, Monica Leogrande, Ines Kolaković, Petra Varelija i Sofija Lekaj), te 2 ekipe mladeži iz SŠ Dr. Antuna Barca, Crikvenica pod vodstvom mentora, prof. Milana Martuslovića: ekipa Predatori (Antonela Šamal, Matija Manestar, Antonija Bilen Lukežić, Anita Brozović, Paula Tomičić), i ekipa Kirice (Valeria Divković, Tamara Erceg, Ana Miculinić, Gloria Ahel i Lorena Car).

Sve sudionike natjecanja pozdravile su dr. Iva Skočilić, predsjednica GDCK Crikvenica i Jasminka Citković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Grada Crikvenice.

Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.

U kategoriji podmlatka pobjedila je ekipa Carice iz OŠ Zvonka Cara, a pobjednička ekipa kategorije mladih su Predatori. Obje ekipe nastavljaju s pripremama za Međužupanijsko natjecanje mladih za područje Primorsko-goranske i Istarske županije koje će se održati 06.04.2019. godine u Puli.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u pripremama, organizaciji i provedbi samog natjecanja – auto školi T.A. Crikvenica koja već dugi niz godina ustupa prostor učionice za pripreme, srednjoj školi Dr. Antuna Barca Crikvenica u kojem smo svake godine domaćini natjecanja, te učenicima osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara koji su nastupili kao glumci, kao i svim volonterima koji su doprinijeli uspješnosti natjecanja.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone