NAJAVLJENA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O IZVRSNOSTI I INOVACIJAMA U OBRAZOVANJU I PSIHOLOGIJI

17. svibnja 2016. | Kategorija: Tech & znanost

znanostRIJEKA – Trinaesto izdanje Međunarodne konferencije o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji održat će se u Rijeci od 18. do 21. svibnja. Po prvi puta ove godine će se uz konferenciju održati i Youth Summit, na kojem će sudjelovati dvjestotinjak djece iz 9 zemalja.
Konferenciju su danas najavili prof. dr. sci. Taisir Subhi Yamin, generalni direktor Međunarodnog centra za inovacije i obrazovanje – ICEI (Njemačka), Sandra Krpan, predsjednica Konferencije, Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko – goranske županije, Sanda Sušanj, pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Snježana Prijić Samaržija, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci i Nana Gulić, voditeljica Youth Summita.

Glavni govornici Konferencije znanstvenici su i praktičari iz cijelog svijeta (Kanada, SAD, Njemačka, Francuska, Libanon, Turska, Slovenija, Hrvatska) prepoznati po značajnom doprinosu u područjima obrazovanja i psihologije. Među govornicima je svjetski poznati voditelj nacionalnog programa za nadarene u SAD-u Joseph Renzulli, prorektorica Conneticut University, Sally Reis te ugledni profesor Tod Lubart s Universite Pariš Descartes sveučilišta. Govornici iz Hrvatske, među ostalima, bit će Rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.se. Pero Lučin i dr.se. Boris Jokić, voditelj Radne skupine za Cjelovitu kurikularnu reforme.
Na konferenciji se očekuje 200 sudionika iz cijelog svijeta, uključujući Australiju, SAD, Kanadu, Njemačku, Francusku, UK, Poljsku, Portugal, Sloveniju, Srbiju, Indiju, Kongo.
Radionice, simpoziji i plenarni govori obuhvatit će teme inovacije, kreativnosti i izvrsnosti u obrazovanju (uključujući rad s nadarenom djecom, razvoj kritičkog mišljenja, identifikacije potencijalne kreativnosti kod učenika, primjeri dobre prakse). U programu je planirano: 17 plenarnih govora, 18 radionica, 12 simpozija, 74 prezentacija i 16 postera.
Uz to, ove godine će se prvi put održati i Youth Summit na kojem će sudjelovati dvjestotinjak djece iz 9 zemalja (Poljska, SAD, Njemačka, Turska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Japan, Srbija, i Hrvatska) uključivši i dvadesetak djece iz gradova prijatelja Rijeke – Kawasakija, Novog Sada i Rostocka. Program su osmislili su učenici osnovnih škola Milan Brozović Kastav, Vežica i Dolac iz Hrvatske te Wyoming Lab School (SAD) i Nieciecza Catholic School (Poljska).
Uz konferencijski program Youth Summita, mladi će također 18. svibnja u 18.15 sati, na Korzu organizirati Flash mob protiv nasilja na internetu te 19. svibnja u 17.20 sati prijateljsku nogometnu utakmicu na stadionu Kantrida.

Organizator konferencije je Međunarodni centar za inovacije i obrazovanje iz Ulma, Njemačka, a suorganizatori Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Primorsko – goranska županija, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
Svečano otvorenje Međunarodne konferencije o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji održat će se u srijedu, 18. svibnja, u 10.00 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a program će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone