NAJAVLJEN BOGAT ADVENT U OPATIJI – MNOŠTVO ATRAKTIVNOG PROGRAMA ZA SVE

7. studenog 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

klizanjeOPATIJA – Najljepši Advent uz more ove će godine imati svoje dosad najbogatije izdanje: od svečanog paljenja gradske božićne dekoracije 29. studenog pa do četverostrukog dočeka Nove godine i tradicionalnih siječanjskih događanja u prvim danima 2020. godine, Opatija će biti ispunjena izvrsnim glazbenim, zabavnim i kulturnim programom i pravom blagdanskom atmosferom.

Raskošno uređene i osvijetljene gradske ulice, mirisi i okusi zimskih gastronomskih specijaliteta, glazba nošena opatijskim terasama, restoranima, kavanama, parkovima i trgovima, ledeni užitci svega nekoliko koraka od mora te brojna događanja na ključnim adventskim punktovima obilježit će još jednu veselu blagadansku sezonu u Opatiji.

Umjetnički paviljon Juraj Šporer će postati Kućica orašara i vilenjaka te ugostiti svakodnevne kreativne radionice, animaciju i predstave za djecu, dok će se u parku ispred paviljona odvijati Božićni sajam uz bogatu ponudu božićnih specijaliteta i pića te glazbene nastupe koji će iz dana u dan predstavljati zanimljive izvođače kao što su Marko Tolja, Whiteheads, Martina Majerle, Vedran Ružić Jazz Trio, Dellboys, The Bourbon Hunters, Techno Vikings, Dražen Turina Šajeta…

Klizalište na Ljetnoj i adventske kućice uz bogat glazbeni program

Ljetna pozornica uz Ledenu čaroliju pretvorit će se u klizalište koje će pratiti i adventske kućice s prigodnom ponudom, a uz koje će se petkom i subotom održavati glazbeni programi.  1.12. na rasporedu je otvaranje klizališta na Ljetnoj uz predstavu na ledu Medo kluba iz Zagreba i klizakište će ostati otvoreno sve do 12.1. Moći će se pohađati i škola klizanja a najavljeno je i klizalište s dodatkom trake koje dosad nije bilo i novo ukrašena Ljetna koja će obasjati u novom adventskom ruku!

7.12. u posebnom ambijentu crkve Sv. Jakova održat će se koncert „Najljepše blagdanske pjesme“ obitelji Šober, dok je 15.12. u Gervaisu predstava za djecu „Kako je vilenjak spasio Božić“.

Centar Gervias

Centar Gervias

Veliki Božićno-novogodišnmji koncert Đani Stipaničeva i Renate Sabljak uz revijski orkestar Zagrebačke filharmonije

22.12. u Gervaisu će se održati veliki Božićno-novogodišnji koncert „Radosne note Božića“ Đani Stipaničev i Renata Sabljak u pratnji revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije, a 24.12. božićni nastup klape Nevera na Ljetnoj pozornici.

Advent u Opatiji stići će i na učkarski prijevoj Poklon, gdje će se od 13. do 15. prosinca održati Božićna bajka u Parku prirode Učka tijekom koje će se mališani družiti s Djedom Mrazom, a za sladak početak adventske priče pobrinut će se Festival čokolade od 6. do 8. prosinca. 

Mrkat

Advent na mrkate ove će godine ponuditi nekoliko atraktivnih događanja, među kojima je i otvorenje samog programa Naljepšeg Adventa uz more, u petak 29. studenog svečanim paljenjem gradske božićne dekoracije. U programu koji će početi u 17 sati nastupit će klapa Kastav, zbor Dječjeg vrtića Opatija i DJ Alex Sabattini. Gradska tržnica bit će pozornica i za nastup iluzionista Andreja Škedela te najpopularnijeg istarskog pjevača Alena Vitasovića, a 24. prosinca održat će se Ludi Badnjak u Opatiji s programom koji će trajati od 9 sati pa sve do 3 sata iza ponoći. Uz tradicionalnu zakusku, Badnjak će obilježiti nastupi klape Kastav i tamburaškog sastava Crescendo, trubačkog sastava Gypsy Universal Band Bulgaria i Xfinity Banda, a vrhunac će biti Luda noć opatijskih diskoteka uz light show koja će okupiti domaće DJ legende.

Dječji doček na Ljetnoj u podne, doček na Ljetnoj uz Dellboyse, a središnji ispred Mrkata uz međunarodno atraktivan show sastav Queen Real Tribute i Abba Real Tribute

Novogodišnji doček u Opatiji će donijeti čak četverostruku feštu – prvi će slaviti najmlađi, uz podnevni, dječji doček na Ljetnoj pozornici. U večernjim satima, središnji gradski doček na tržnici će oživjeti neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz program nazvan „Opatija Tribute to the Legends“ koji počinje u 22 sata. Nastupit će Queen Real Tribute, ponajbolji svjetski baštinici glazbenog naslijeđa, ali i scenske energije koju su imali Freddie Mercury i kolege iz jednog od najutjecajnijih bendova svih vremena te Abba Real Tribute band koji maestralno izvodi hitove legendi pop-glazbe. U isto vrijeme, ispred Šporera za „funky“ i „groovy“ ulazak u 2020. godinu pobrinut će se Grooversi, a na Ljetnoj pozornici 2019. godinu ispratit će grupa Dellboys.   (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone